Slika je simbolična.
Po tem, ko je do sumljivih primerov ogovarjanja otrok iz kombijev in osebnih avtomobilov prišlo že v več slovenskih mest, tudi v središču Maribora in Kamnici, pa mariborski policisti znova obveščajo o novem primeru.

V zadnjih dneh po celotni Sloveniji poročajo o dogodkih, ko sumljive osebe iz kombijev in osebnih avtomobilov nagovarjajo otroke, jim med drugim ponujajo sladkarije in jih vabijo s seboj.

Dva taka primera sta se zgodila ob osnovnih šolah Kamnica in II. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu, o nenavadnem dogajanju so poročali tudi iz Zreč, kjer naj bi dva neznanca, stara okoli 40 let, nagovarjala deklico, naj prisede v beli Kangoo oziroma podobno vozilo.

Dva dni nazaj so o podobnem dogajanju bili obveščeni tudi mariborski policisti, saj naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bombone.

A ne gre za edini primer v Mariboru. Novega so namreč policisti obravnavali včeraj popoldne.

Moški v temnem kombiju učencu ponujal bombone

Včeraj popoldne so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o tem, da naj bi moški v temnem kombiju, ob približno 15.50 na Kajuhovi ulici v Mariboru nagovoril učenca in mu ponudil bombone

Učenec se ni odzval, odšel je proti domu, o dogodku pa obvestil družino. Zaradi dogodka so mariborski policisti že poostrili prisotnost v okolici šol, prav tako so obiskali šole in opravili večje število razgovorov z vodstvi šol ter drugimi.

Pri tem dodajajo, da intenzivno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodkov, z namenom, da bi ugotovili identiteto voznika oziroma potnikov, predvsem pa ugotovili namen oziroma motiv ogovarjanja otrok, ter ali je prišlo do ogrožanja otrok.

Starši se naj z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Policisti staršem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj tako obvestijo starše in policiste.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Islamski fanatiki (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=4qd_29SuRlA
youtube.com/watch?v=joHjNHAVlSY

Starejše novice