Policija je spregovorila o novih podrobnostih zločina na Partizanski ulici v Mariboru. Najverjetneje je šlo za uboj.

Policijska uprava Maribor je spregovorila o zločinu, ki se je danes zgodil v stanovanju na območju Partizanske ceste v Mariboru.

Kot so dejali, so bili danes, okrog 14. ure, obveščeni o tem, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, saj naj bi bila tam poškodovana ženska. 

Kmalu po tem so na operativno-komunikacijskem centru prejeli klic moškega, da naj bi reševalci na kraju ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti. Ta klicatelj ni ista oseba kot osumljeni.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti.

Pokojna 27-letnica naj bi bila v partnerskem razmerju z osumljenim

V nadaljevanju so ugotovili, da je preminula 27-letna ženska, sicer državljanka Srbije. Na kraju je bila odvzeta prostost 20-letnemu moškemu, državljanu Kosova*. 

*Opomba: Ob 20.13 so policisti vest o preiskavi nasilne smrti ženske popravili z informacijo, da gre pri osumljenemu za državljana Slovenije, in ne Kosova. 

Po doslej zbranih informacijah sta oba bivala na območju Maribora in sta bila domnevno krajši čas v partnerskem odnosu

Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor, je dodala še, da še ni izključeno, da je do zločina prišlo že prej ali včeraj. Zločin za zdaj obravnavajo kot uboj.

Tako osumljeni kot tudi žrtev sta bila že obravnavana s strani policije.

Gre za prvi primer uboja na območju Policijske uprave Maribor letos, tudi umora letos še niso obravnavali.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik, ki je prevzel ogled kraja kaznivega dejanja, in dežurna državna tožilka. 

V tem trenutku še potekajo intenzivne aktivnosti za razjasnitev okoliščin tega kaznivega dejanja, poteka ogled kraja dejanja in druge preiskovalne aktivnosti, zato bodo policisti dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh.

Starejše novice