Slika je simbolična.
Za ljubljanskimi policisti je divja vožnja ...

Ljubljanski policisti so včeraj, okoli 15. ure, prejeli obvestilo o nezanesljivi vožnji voznika vozila znamke BMW. Po do sedaj znanih podatkih so policisti kmalu za tem vozilo opazili na primorski avtocesti in ga ustavili na priključku Brezovica v smeri Vrhnike. 

Voznik vozila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, je pred izvedbo postopka s kraja odpeljal naprej po primorski avtocesti v smeri Vrhnike. 

Policista sta zapeljala za njim, nato pa ob zastoju na avtocesti zapeljala na odstavni pas, v trenutku ko je po odstavnem pasu avtoceste v smeri Ljubljana (v nasprotno smer) pripeljal omenjeni voznik. 

So bile krive droge?

Policista sta, da bi preprečila trčenja, zapeljala na travnato površino ob avtocesti, kljub temu pa je med vozili prišlo do trčenja.

V trčenju sta bila policista lažje poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

38-letni voznik, ki ni bil poškodovan, je bil pridržan, saj je bil opravljen hitri test na prepovedane droge pozitiven, prav tako pa je bil odrejen še strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v krvi. 

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Starejše novice