Slika je simbolična.
Hišne preiskave na območju Policijske uprave Murska Sobota zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov.

Po streljanju na eni od osnovnih šol na Finskem se je na spletnem portalu 24ur.com pojavila objava z grožnjo, da se bo podoben dogodek 10. aprila zgodil tudi na eni od slovenskih osnovnih šol.

Grožnja sicer ni bila usmerjena v nobeno konkretno šolo, avtor pa jo je po nekaj minutah izbrisal.

Večina slovenskih šol je takrat uvedla zaščitne ukrepe, poklicali so dodatne varnostnike, zaklenili vhodna vrat in okrepili dežurstva.

Grožnje s streljanjem na Dvojezični srednji šoli Lendava

10. aprila je policija Dvojezično srednjo šolo Lendava obvestila o grožnji s streljanjem na šoli, ki jo je neznana oseba z lažnega Facebook profila posredovala v uredništvo portala Lendavainfo.com.

Grožnjo so na šoli vzeli resno, uvedli varnostne ukrepe, poostrili nadzor in o dogodku obvestili tudi ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Hišne preiskave na območju Policijske uprave Murska Sobota

Grožnja z napadom je na slovenskih šolah povzročila preplah, policisti so prejeli več prijav o domnevnih grožnjah, a v nobenem primeru niso potrdili namere iz objave.

Dober mesec dni po grožnjah so policisti očitno prišli na sled domnevnemu avtorju grožnje.

Iz Policijske uprave Ljubljana so za Sobotainfo pojasnili, da so ljubljanski in murskosoboški kriminalisti v minulem tednu na območju Policijske uprave Murska Sobota opravili posamezna preiskovalna dejanja.

Preiskovalna dejanja so opravili zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov, ki je bil objavljen v začetku aprila letos.

»Zaradi interesa preiskave vam več podatkov o tem zaenkrat ne moremo posredovati. Več informacij bomo lahko posredovali predvidoma v prihodnjem tednu,« so dodali.

Izredni nadzor nad delom policije

Spomnimo, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je zaradi počasnega preiskovanja grožnje v aprilu odredil izredni nadzor nad delom policije.

Zaradi počasnega dela so na policijo letele številne kritike.

Poklukar je 16. aprila po srečanju z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo napovedal, da bosta ministrstvi krepili sodelovanje in izboljšali protokol ukrepanja ob grožnjah.

»Protokol ukrepanja želimo na podlagi strokovnih predlogov pripraviti tako, da bomo šli v sistem semaforja,« je pojasnil Poklukar.

Komentarji (1)

NEMAŽ TOMEC (ni preverjeno)

Zdaj je rosa z dreka že dol. Ni več aktualno...

Starejše novice