Foto: Stanko Kozel
Hokejski turnir je ta petek popestril dogajanje v samem središču Ptuja. Zbrali smo nekaj utrinkov.

Skupina hokejskih entuziastov je ta petek organizirala prvi ptujski hokejski turnir na ledu. 

Na ptujski mestni tržnici so predstavili ta šport in razširili glas o tem, da je tudi na Ptujskem ekipa, ki se ji lahko pridružijo posamezniki, ki bi se želeli preizkusiti v hokeju. Že vrsto let namreč deluje inline hokejska sekcija, ki se ob torkih srečuje v Športnem parku Njiverce.  

»Glavni namen dogodka je približati Ptujčanom igro hokeja,« je pred samim dogodkom za Ptujinfo povedal Jure Čuček. 

Kot nam je razkril po izvedenemu turnirju, jim je to uspelo, z zanimanjem za dogodek so bili zelo zadovoljni. »Turnir je bil nad pričakovanji,« je povedal. 

Na 'ptujski zimski klasiki' uživali tudi otroci

Ker je bil turnir odigran pod milim nebo, so si organizatorji malo za šalo, malo zares izposodili ime winter classic. Gre za vsakoletno tekmo ameriške profesionalne lige NHL, ki se odigra na prostem. 

Dogajanje se je začelo ob petih s programom za otroke, kjer so lahko spoznali osnove hokeja in se tudi sami preizkusili v igri. Za še več veselja je poskrbel klovn in animacija na ledu.

Sledil je prijateljski turnir, v katerem so se za zmago borile prijavljene ekipe. Zmagovalci so prejeli pokale in praktične nagrade, pri čemer je organizatorjem pomagala tudi Hokejska zveza Slovenije in sponzorji.

»Udeleženci so nas pohvalili, da je bil to eden izmed boljših turnirjev, ki so jih obiskali,« je še povedal Čuček. Dodaja, da bodo dogodek drugo leto najverjetneje ponovili.

Zahvali se je Javnim službam Ptuj, ki so odstopile drsališče, in vsem zaposlenim na drsališču. 

Starejše novice