Foto: Jaka Arbutina
Ptujski maturanti bi kmalu ostali brez tradicionalne četvorke, a tako pomembnega dogodka niso želeli izpustiti. Gimnazija Ptuj jo je organizirala kar sami.

Po tradiciji so slovenski maturanti na zadnji šolski dan, torej minuli petek, na ulicah zaplesali četvorko.

V letu 2020 in 2021 je bila tradicija zaradi epidemije prekinjena, letos pa se je ta nadaljevala po več mestih po Sloveniji. Tudi na Ptuju, pa čeprav neuradno. 

Plesna šola Samba, ki na Ptuju že nekaj let organizira maturantsko četvorko, je za Ptujinfo nedavno pojasnila, da četvorke zagotovo ne bodo organizirali.

»Ne verjamem, da jo bo sploh kdo organiziral letos, dvomim. Ker je to bilo vse tako na hitro, tako da ne vem. Jaz ne bom organizirala,« je pojasnila lastnica Plesne šole Samba.

Ravnatelji ptujskih šol so bili razočarani

Direktor Šolskega centra Ptuj Oton Mlakar je nedavno za Ptujinfo dejal, da obžaluje, da četvorke ne bo, saj je to dijakom v veselje, vsako veselje, ki ga dijaki doživijo, pa je koristno. 

S povedanim se je strinjal tudi Boštjan Šeruga, ravnatelj Gimnazije Ptuj. 

»Glede na to, da so se vse stvari odprle, bi si želel, da bi ta priložnost bila tudi na Ptuju,« je nedavno dejal Šeruga. 

Ptujski gimnazijci tradicionalno četvorko vzeli v svoje roke

A na Ptuju glasba je zadonela, maturanti pa so zaplesali četvorko. Tradicijo so vzeli kar v svoje roke. 

Šeruga je pred četvorko za Ptujinfo dejal, da so se v šoli odločili tradicionalni ples izpeljati kar sami. Tako lahko dijaki pokažejo, kaj so se naučili še pred plesom. 

Starejše novice