Foto: Jaka Arbutina
Po Ptuju že slastno diši, pričel se je največji festival dobrot naših kmetij. Letos vstopnine ni.

Tako se je slavnostno začela že 33. ponovitev festivala Dobrote slovenskih kmetij. Festival letos traja od 20. do 22. maja v Minoritskem samostanu na Ptuju. 

Ptuj se je s tem festivalom postavil na zemljevid prehranske prestolnice, je ob nedavni predstavitvi letošnjega programa festivala dejala županja Ptuja Nuška Gajšek

Dvig kvalitete domačih izdelkov

Vsako leto pa najboljši izdelki kmetij, ki se predstavijo na festivalu dobijo zlati, srebrni ali bronasti znak. Gre za potrditev kvalitete naših lokalnih dobrot. 

Andrej Rebernišek, direktor ptujskega zavoda za kmetijstvo in gozdarstvo, je nedavno izpostavil, da je festival pripomogel tudi k dvigu kvalitete domačih izdelkov.

»Kjer je znak Dobrot slovenskih kmetij, gre za odlične izdelke,« je bil jasen. 

»Žal je lahko tistemu, ki še ni videl teh dobrot, ki jih pridelajo slovenske kmetice in kmetje,« je zaključil Rebernišek. 

To je le uvod, zvrstili se bodo trije dnevi izjemne kulinarike

Slavnostna otvoritev že 33. festivala Dobrote slovenskih kmetij je bila ob 12.00, obiskovalce pa je nagovoril minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sledil bo bogat program, ki ga lahko obiščete vse do 18.00. 

Vsak festivalski dan, torej od petka do nedelje, si lahko ogledate razstavo slovenskih olj in likovnih del natečaja otrok, a nikar ne pridite od kosila.

Vsak dan festivala, torej od petka do nedelje, lahko do 18.00 poskusite slastna razvajanja v šotoru, ki bo na parkirišču ob Minoritskem samostanu, stalo bo tudi okoli trideset stojnic z dobrotami naših kmetij. 

Podroben program si lahko preberete na tej obarvani povezavi.

Komentarji (1)

ffra-ffra (ni preverjeno)

lepo, da ne bomo šli domov lačni !

Starejše novice