Foto: Jure Banfi
Največja prireditev zaščite in reševanja prihaja na Ptuj. Mesto pa je obiskal tudi Borut Pahor, predsednik republike.

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, kjer se predstavljajo enote civilne zaščite, različne reševalne službe, vojska, policija ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. 

Letošnji Bogatajevi dnevi se dogajajo v najstarejšem slovenskem mestu.

Pestro dogajanje, ki se na Ptuj znova vrne šele čez približno 20 let

Med 26. in 28. majem se bodo na Ptuju zvrstili številni dogodki, na katerih bodo predstavili sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zmogljivosti in novosti na področju zaščite, reševanja in pomoči v Sloveniji.

Dragomir Murko, vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Ptuj, je nedavno poudaril, da bo na Ptuju ta dogodek znova šele čez 20 ali 22 let, zato vsem, ki se še niso odločili, ali bi si dogajanje ogledali, toplo priporoča, da to storijo.

Natančen program dogodkov si lahko ogledate na tej obarvani povezavi.

Na Ptuju minister za obrambo in predsednik Slovenije

Ob 16. uri smo spremljali otvoritvenaoslovesnost Bogatajevih dni zaščite in reševanja. Ptuj sta obiskala tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za obrambo Matej Tonin

Gledalci so lahko pot nadaljevali na parkirišče na Volkmerjevi cesti, kjer so si lahko že danes lahko ogledali razne prikaze zaščite in reševanja.

Starejše novice