V Staršah gradijo enega največjih logističnih centov Evropi.

V luči nedavnega začetka gradnje enega največjih logističnih centrov v Evropi trgovska veriga Harvey Norman napoveduje 30 novih zaposlitev v svojem novem logističnem centru v Staršah. 

Ta korak predstavlja pomembno fazo v širitvi in razvoju podjetja, ne le v Sloveniji, ampak tudi v sosednjih državah, so danes sporočili s podjetja.

30 delovnih mest

Delovna mesta, ki jih ponujajo, obsegajo delo v skladišču, prevzem blaga od dobaviteljev in pripravo blaga za dostave. Kandidatom ponujajo zaposlitev za nedoločen čas s takojšnjim nastopom dela. Zaželena sta izpit za viličarja in izpit B kategorije.

»Napovedujemo kar 30 novih zaposlitev, s čimer želimo ponuditi priložnost predvsem lokalnemu prebivalstvu. Delo v enem največjih logističnih centrov v Evropi predstavlja izjemno priložnost za vse, ki želijo biti del naše rastoče ekipe,« je ob tem dejala Alenka Majcen, vodja njihove kadrovske službe.

Logistični center, ki se razteza na skoraj 40.000 kvadratnih metrov in bo visok 20 metrov, predstavlja ključni element v strategiji širitve Harvey Norman, ki vključuje odprtje prve trgovine na Madžarskem

Z investicijo, vredno približno 44 milijonov evrov, bo ta objekt krasila 29.000 kvadratnih metrov velika streha, pripravljena za namestitev sončne elektrarne.

Obrtna cona v Staršah odlična strateška točka

Objekt, ki je sodobno in trajnostno zasnovan, bo zgrajen v treh nivojih, skupno pa bo obsegal skoraj 50 tisoč kvadratnih metrov skladiščnih površin.

Zakaj tako velik objekt? Pravijo, da zato, ker z razvojem in širitvijo podjetja – tako v Sloveniji, kot sosednjih državah – potrebujejo prostor, ki bo zadostil vsem njihovim logističnim potrebam.

»Trenutno smo razpeti med Ljubljano in Zagrebom, kmalu pa se bo pridružila še Budimpešta, kjer načrtujemo odprtje prve trgovine Harvey Norman na Madžarskem. In obrtna cona tu v Staršah je pravzaprav odlična strateška točka med vsemi tremi prestolnicami, torej med slovensko, hrvaško in madžarsko,« je oktobra lani na otvoritvi gradbišča povedala predstavnica podjetja Harvey Norman Maja Račič.

Logistični center gradijo v treh fazah. V prvi fazi, ki bo predvidoma zaključena do sredine tega leta, bo zgrajenih približno 17 tisoč kvadratnih metrov skladiščnih površin na dveh nivojih.

Za prvo fazo bo namenjenih okoli 16 milijonov evrov, sledili bosta še dve fazi s skupno kvadraturo 31.500 kvadratnih metrov in ocenjeno investicijo v višini 28 milijonov evrov. Skupno bo podjetje Harvey Norman v gradnjo novega logističnega centra Starše torej investiralo več kot 40 milijonov evrov.

Komentarji (1)

Xoxo (ni preverjeno)

A ni to Zlatoličje??? Al pa sem malo zmešan!!!

Starejše novice