Foto: Almira Ćatović
Zgodba o garažni razprodaji na Pobrežju, ki je skoraj postala dobrodelna akcija zbiranja pomoči. Po pomoti.

12-letni Elmedin in devetletni Edwin sta se odločila, da bosta te počitnice preživela poslovno.

S pomočjo spodbude staršev sta se odločila, da bosta na Pobrežju v Mariboru, natančneje na Prečni ulici, postavila garažno razprodajo in tako spoznala poslovni svet. 

S prodanimi stvarmi sta želela kupiti šolske potrebščine, če pa bi jima od financ ostalo še kaj, pa sta nameravala kupiti risalni pribor tudi za tiste sošolce ali sošolke, ki si jih letos ne bi mogli privoščiti.

A do zapleta je prišlo včeraj, ko so družbena omrežja preplavile podporne objave, misleč, da fanta nista situirana in da zbirata denar za šolske potrebščine iz nuje. 

»Ne bi želeli zlorabiti dobrote ljudi,« sta dejala vidno prepadena starša, ki sta še enkrat poudarila, da otrokoma resnično nič ne manjka.

Hotela sta ju le poučiti o poslovnih priložnostih in ju naučiti delovnih navad.
 

Prosila sta osebo, ki je sicer dobronamerno dala objavo na družbena omrežja, da jo odstrani, saj ne želita zavajati ljudi. Predvsem pa, da gre za napačno razumljeno sporočilo.

Starša sta si posebej prizadevala, da otroci ne bi toliko časa preživljali na telefonih, še posebej med počitnicami. In prav vesela sta, ko sta videla, s kakšno vnemo sta se sinova lotila garažne razprodaje. 

Njun delovnik je prilagojen delovnemu času zaposlenih, zato sta na Prečni ulici 13 v Mariboru dosegljiva vsak delovnik med 15. in 20. uro, medtem ko sta ob sobotah in nedeljah aktivna že od 8. ure naprej.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice