Ni ga Ptujčana, ki ne pozna Okrepčevalnice Hip-Hop. Že več kot 25 let ta kiosk teši lačne želodčke, letos pa ste jih izbrali za naj burger na Ptuju in v okolici.

Okrepčevalnica Hip-Hop je kiosk z ulično hrano, ki Ptujčanom in Ptujčankam teši lačne želodčke že skoraj 30 let. Dušan in Dragica Slana sta dolga leta vodila kisk, nato pa znanje predala Denisu Jerotu in Mateji Danilovič. 

Na Ptuju je tako Hip-Hop del mesta, dolga tradicija in redne stranke dokazujejo, da to dobro poplača. Denisa in Mateje ne poznamo zgolj na Ptuju, nujno zgodbo je pred leti spoznala širna Slovenija. 

Heroja korone

Nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor jima (in ostalim herojem korone) je predal jabolko navdiha. Leta 2021 smo spletni mediji Ptujinfo, Mariborinfo, Sobotainfo in Ljubljanainfo izvedli akcijo #herojikorone.

Predstavili smo 17 izjemnih posameznikov, ki so s svojimi dobrimi deli in srčnimi dejanji nesebično pomagali tistim, ki so v času epidemije pomoč najbolj potrebovali. 

Med njimi sta bila tudi Denis in Mateja, ki sta jabolko navdiha prejela za brezplačne tople obroke tistim, ki si jih sami niso mogli zagotoviti. 

Najraje se odpravite na burger v Hip-Hopa

Zdaj pa ste ju izbrali še za najboljši 'burger plac' na Ptuju in v okolici. Mateja za Ptujinfo pove, da se za ta kiosk ob cesti najraje odločate najbrž tudi zaradi dolge tradicije. 

»Mislim, da je to tista dolgoletna tradicija, ki tu prevlada, pa okus, ki je zdaj na Ptuju znan že skoraj trideset let. Pa mislim, da tudi dejstvo, da delaš s srcem, da rad neko stvar delaš,« pove Mateja. 

Ne prisegata zgolj na okus, ki - kot kaže - je Ptujčanom in Ptujčankam posebno všeč, temveč tudi na prijaznost, lepo besedo, pa tudi na to, da kdaj, ko opazita preštevanje drobiža, kak burger podarita. 

Izbrali ste jih zaradi odličnih burgerjev, a nudijo še 'wrape', 'hot doge', tople sendviče. Za podjetja pa tudi dostavljajo v času malic. 

Poleg recepture, dobrih porcij in prijaznosti pa Mateja in Denis poudarjata eno pomembno sestavino: »Dobrosrčnost, to.«

Starejše novice