Fotografija je simbolična.
Osnovna šola Ivanjkovci je zmagala na razpisu programa Varno na kolesu in si s tem prislužila servis koles.

Ta petek, 25. septembra 2020, bo med 10. in 16. uro na Osnovni šoli Ivanjkovci v občini Ormož potekal brezplačen servis koles za osnovnošolce in širšo lokalno skupnost. Za kaj gre?

Kljub oteženemu zaključku minulega šolskega leta so številne slovenske osnovne šole dokazale, da je kolesarska varnost otrok zelo pomembna.

Osnovna šola Ivanjkovci se je v sklopu programa Varno na kolesu še posebej izkazala. Prislužila si je glavno nagrado razpisa, ki je bil namenjen učencem od 1. do 9. razreda osnovne šole.

Glavna nagrada bo servis koles za celotno šolo in širšo okolico. V sodelovanju z družbo Butan plin bo nagrado podelila Zavarovalnica Triglav.

Programu Varno na kolesu se je pridružilo že 250 slovenskih osnovnih šol

Organizatorji programa Varnost na kolesu so povedali: »Nagrado so si v minulem šolskem letu učenci Osnovne šole Ivanjkovci prislužili z odlično organiziranim tednom kolesarjenja na šoli ter celoletnim aktivnim ozaveščanjem o pomenu trajnostne mobilnosti.«

Praktična nagrada bo poskrbela, da bodo kolesa učencev in drugih krajanov brezhibno opremljena in pripravljena na jesenske kolesarske dogodivščine.

Program Varno na kolesu letos že devetič zapored združuje šolarje po vsej Sloveniji ter jih spodbuja k varnemu in trajnostnem kolesarjenju v šoli in prostem času. Do danes je pri projektu sodelovalo že 26 mladih kolesarskih navdušencev iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice