Slika je simbolična.
Številne organizacije in zavodi ponujajo bogat program zimskih počitnic, ki bodo na vzhodu od 30. januarja do 3. februarja.

Center interesnih dejavnosti Ptuj vabi na Ustvarjalne zimske počitnice: ročno šivanje, vezenje in tkanje, in sicer od ponedeljka, 30. januarja, do petka, 3. februarja, od 10. do 12. ure.

Na preprostih vbadankah iz kartona bodo najprej osvojili ročne šive, nato pa nadaljevali na vezenje in tkanje. Spoznali bodo čudoviti svet pisanih vrvic, prejic in trakcev, ki se bodo prepletali ter spletli v neponovljive umetnine.

Za konec pa bodo izdelali še povsem unikaten obesek iz filca, na katerem bodo združene osvojene veščine.

Primerno za otroke od sedem do 12 let, cena delavnice 15 evrov. Število mest je omejeno, prijave na [email protected] so obvezne. 

Na Zvezi prijateljev mladine Maribor so pripravili pester program za zimske počitnice. 

Od 30. januarja do 3. februarja bodo vsak dan, od 8. do 16. ure, ustvarjalne delavnice, in sicer Živali pozimi ter Nakit in obeski, kjer bodo otroci lahko slikali živali, jih oblikovali v glini, kaširali, ali kako drugače upodabljali. Iz perlic, trakov in volne, pa bodo ustvarjali nakit in obeske.

Od 30. januarja do 2. februarja, od 9. do 12. ure, bo delavnica Izdelaj svoj pok, kjer bodo stare smučke predelali v super snežno vozilo. Delavnica je primerna za mlade od 12. leta.

Drsanja se bodo otroci lahko udeležili 30. januarja, od 9. do 12. ure. Doživljajsko igrišče pa bodo lahko obiskali 31. januarja, med 11. in 15. uro. 

Sredin izlet bo v znamenju zimskega kopanja, potekal pa bo 1. februarja od 9. do 16. ure. Otroci bodo obiskali slikovit kraj ob Savinji kjer bodo poiskali meduzo s kačjimi lasmi in pozdravili Gambrinusa, kralja piva, nato pa odhiteli v termalni park Thermana vodnim dogodivščinam naproti.

Obvezna oprema: kopalke, brisača in malica iz nahrbtnika. Plačilo sredinega izleta je 30 evrov.

Obisk petih novih javnih zunanjih igrišč in igral v bližini Zveze prija Maribor, kjer jih bodo otroci preizkusili in ocenili od ena do pet, bo potekal 2. februarja od 9. do 12. ure.

Pokanje na Pohorju se bodo otroci lahko udeležili 3. februarja od 9. do 14. ure in tako preiskusili pležuh. Potrebno je doplačilo za gondola v višini treh evrov. 

Dodatne informacije in prijave: na telefonski številki 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu [email protected].

Zavod RAST Ruše bo v času zimskih počitnic za otroke od 1. do 5. razreda izvajal aktivne počitnice, ki bodo prav tako v času od 30. januarja do 3. februarja. Prijave zbirajo do ponedeljka, 23. januarja 2023, do 12. ure na [email protected].

Za poldnevni program od 9. do 13. ure prispevek za prehrano (malica in kosilo) znaša pet evrov na dan, za celodnevni program od 9. do 16. ure, prispevek za prehrano (malica, kosilo in popoldanska malica) znaša sedem evrov na dan.

Program imajo razdeljen po dnevih.

Ponedeljek, 30. januarja, bodo začeli s spoznavanjem in pogovorom o pravilih, ki se jih bomo morali držati, da bo vse potekalo, kot mora. Nadaljevali bodo z gledališko delavnico, spoznali delo igralca, opravili govorne vaje, ter spoznali osnove igralstva. Če bo vreme dopuščalo, se bodo po kosilu odpravili na letno gledališče Pod goroj in tam izvedli še kakšno gledališko vajo.

V torek, 31. januarja, se bodo podali na prav posebno sladko dogodivščino. Po navdihu Mozartovih kroglic bodo ustvarjali sladke, čokoladne Prešernove fige in Prešernove čokoladne kroglice. Po kosilu sledi druženje ob plesu, športnih aktivnostih in družabnih igrah.

V sredo, 1. februarja, bodo izdelovali škatlice za sladke fige. Prav tako se bodo udeležili 1. rojstnega dne Zavoda RAST Ruše.

V četrtek, 2. februarja, se bodo podali na izlet v Maribor. Obiskali bodo Center eksperimentov in se udeležili eksperimentalnice. Potovali bodo z avtobusom, povratek je predviden okoli 14. ure.

Otroci naj bodo oblečeni v športna oblačila in vremenu primerno, s seboj naj imajo nahrbtnik z malico in pijačo.

V petek, 3. februrja, bo zadnji dan aktivnih počitnic, igrali bodo igre Človek, ne jezi se, pričakujejo pa še gosta presenečanja. Namig: »En, dva, tri, v zraku vse ulovi!« Le kdo bi to lahko bil?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice