Slika je simbolična. Foto: Jure Banfi.
Program Prižiga lučk zaradi slabega vremena 1. decembra odpade, pričetek Ptujske pravljice pa je prestavljen na 3. december.

Iz Zavoda za turizem Ptuj so sporočili, da zaradi napovedanega slabega vremena 1. decembra celoten program PRIŽIGA LUČK ODPADE

S Ptujsko pravljico z raznolikim čarobnim dogajanjem bodo zato pričeli v nedeljo, 3. decembra.

Prižig lučk 1. decembra odpovedan

Prireditev Prižig lučk je zaradi slabega vremena 1. decembra odpovedana

Lučke bodo najstarejše slovensko mesto v petek, 1. decembra 2023, večernem času kljub temu osvetlile. 

Zavod za turizem Ptuj vas vabi, da se do pričetka Ptujske pravljice 3. decembra samostojno sprehodite po starem mestnem jedru ter doživite čarobnost mesta na ulicah, v omamno dišečih kavarnah ter v praznično okrašenih ptujskih restavracijah.

Pričetek Ptujske pravljice prestavljen na 3. december

V nedeljo, 3. decembra, ob 17. uri vas Zavod za turizem Ptuj vabi na pričetek Ptujske pravljice na Pravljični Mestni trg, kjer se bo odvil koncert Davida Matićija.

Zaokrožite lahko po starem mestnem jedru, kjer lahko na ta dan prvič obiščete Božičkovo pisarno z Božičkovim Nabiralnikom, se zabavate na animacijah za otroke z ECI PECI kreativnim gledališčem ter se zapeljete na Pravljičnem drsališču in na Pravljičnem vrtiljaku

V dobri družbi se lahko poveselite tudi na Prazničnem sejmu, kjer bo mogoče izbirati med bogato ponudbo izvirnih izdelkov ustvarjalcev, ki lahko služijo kot prisrčna darila. 

Za okrepčilo bodo poskrbeli gostinski ponudniki v praznično okrašenih hiškah.

Slogan letošnje Ptujske pravljice: Ptujčani za Ptuj

Letošnja Ptujska pravljica poteka pod sloganom »Ptujčani za Ptuj«

Ptuj je namreč mesto, bogato s kulturo, umetnostjo in ustvarjalnostjo, ki se razvijajo ravno v ljudeh, kot so izjemni lokalni glasbeniki in izvajalci. 

Kot navajajo na Zavodu za turizem Ptuj: 

»V sklopu Ptujske pravljice smo program še dodatno okrepili z nastopi lokalnih umetnikov, saj si želimo, da tako domačini kot obiskovalci doživijo njihovo domačno priljudnost ter s seboj odnesejo nepozabne spomine na pravljični čas v najstarejšem mestu.« 

Prisrčno vas vabijo, da se sprehodite po praznično okrašenih ulicah ter se prepustite očarljivosti starega mesta pravljičnih doživetij. 

Starejše novice