Po tem ko so različna trgovinska podjetja začela ponujati dostavo živil na dom, pa o podobnem načinu razmišljajo tudi okoliški slaščičarji.

Sladoledna sezona bi se že moralo začeti nekaj tednov nazaj, vendar je ta zaradi epidemije novega koronavirusa prestavljena za nedoločen čas. Prav zaradi tega in popolnega izpada prihodka veliko slaščičarjev razmišlja, da bi v vedno toplejših dnevih začeli svojim zvestim strankam nuditi dostavo sladoleda na dom.

Loving Hut Maribor

Prvi, ki v Mariboru nudijo dostavo sladoleda, je Loving Hut na Gosposvetski cesti. In sicer pripravljajo in dostavljajo povsem naravni oziroma veganski sladoled, brez umetnih barvil in okusov, brez glutena ter laktoze.

Tako v Loving Hutu sprejemajo naročila šestih ali desetih kepic, dostavljajo pa ga na območju Maribora, možna pa je tudi dostava sladoleda tudi na Ptuj, in sicer med 19. ter 20. uro.

Lastovka

V sladolednici Lastovka, ki v Mariboru obratuje kar na treh lokacijah, že razmišljajo o dostavi sladoleda, sploh, če bo epidemija koronavirusa trajala še dolgo časa.

»Zaenkrat bomo s tem še malo počakali,« pravi Šerif Demiri, lastnik sladolednice. Dodaja, da epidemija zanje pomeni »veliko katastrofo« predvsem zaradi stoodstotnega izpada prihodka. Kaj počnejo sedaj, ko je vreme ravno pravšnje za prodajo sladoleda? »Posvečamo se manjšim vzdrževalnim delom na objektih,« še dodaja Demiri.

Slaščičarna Iglu

Govorili smo tudi z lastnikom slaščičarne Iglu v Mariboru, ki pravi, da o dostavi sladoleda še ne razmišljajo, poudarja pa, da tudi za njih prepoved obratovanja gostinskih lokalov pomeni velik izpad prihodkov.

Slaščičarna Ben Samy

O dostavi sladoleda razmišljajo tudi v slaščičarni Ben Samy v Murski Soboti. »Nič ne moremo obljubiti. Za naše cenjene stranke se trudimo na najboljši način, da jim ustrežemo. Za naše pojme je trenutno sicer bolj kot sladoled važno naše zdravje in zdravje naših strank. V primeru, da ne bi imeli dostave, se vidimo takrat, ko bo vse odprto,« pravijo v slaščičarni.

Sladoled NIKI

So pa svoj sladoled začeli dostavljati v sladolednici NIKI v Murski Soboti, in sicer ga dostavljajo vsak dan od 11. do 20. ure.

Tako sprejemajo naročila, ki morajo biti visoka nad osem kepic.

Ledo paketi

Da pa niso samo sladoledarji in slaščičarne tisti, ki dostavljajo svoj sladoled na dom, dokazuje tudi podjetje Ledo, kjer so za svoje stranke ustvarili kar tako imenovane Ledo pakete, ki jih med drugim dostavljajo v Ljubljani in tudi v Mariboru.

Paketi med drugim vključujejo zamrznjene Ledo izdelke, kot so lignji, lazanja, ribje palčke in cmoki, vendar pa v paketih niso pozabili niti na sladoled.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice