Slika je simbolična (foto: Jaka Arbutina).
Pred nekaj dnevi se je na Ptuju sprožila sirena za nevarnost, danes smo jo spet zaslišali. Zakaj?

3. novembra se je v Mariboru, Dupleku, Staršah in v desetih občinah Spodnjega Podravja sprožila sirena za nevarnost. To so sprožili zaradi naraščanja reke Drave. 

Regijski center za obveščanje Maribor je s sireno prebivalcem ob strugi reke Drave za jezom Melje na območju občin Maribor, Duplek in Starše sporočil, da se je pretok ob 7.10 povečal in trenutno znaša 1300 kubičnih metrov na sekundo. 

Sirene so se zaradi naraščanja pretoka Drave prav tako sprožile tudi v Dravogradu, Vuzenici in ob osmi uri tudi v desetih občinah v Spodnjem Podravju, je takrat za STA povedal vodja ptujske izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter regijski poveljnik civilne zaščite za Podravje Dragomir Murko.

Danes zjutraj ponovno tulilo

Danes zjutraj pa so lahko občani in občanke ponovno zaslišali tuljenje sirene. Tokrat za konec nevarnosti. 

Tudi občina Ptuj je obvestila, da se je med 8.00 in 8.30 oglasila sirena z alarmnim znakom, tokrat za prenehanje nevarnosti visokih vod. 

Komentarji (2)

Grega z brega (ni preverjeno)

"Na Ptuju se je oglasila sirena za prenehanje nevarnosti", če se greste pravega novinarstva, ne pišeš click-bait naslovov, ki zahtevajo odprtje članka. Sploh to velja za novice, ki lahko opozarjajo na nevarnost ali prenehanje le-te.

Pohorčan (ni preverjeno)

Jas sen čuja pa vam praven ka zaradi tega ker tote domobrane odejo prote Ptuje!

Starejše novice