To soboto bo že drugič tek zdravja. Tekači bodo lahko tekli po vzletni stezi Letališča Edvarda Rusjana Maribor, otroci pa dopoldne na Atletskem stadionu Poljane.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor bo ta konec tedna organiziral že drugi Tek zdravja, ki bo potekal na prav posebnem prostoru in sicer na vzletno-pristajalni stezi Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

V soboto, 29. avgusta, v večernih urah organizatorji obljubljajo edinstven športno-rekreacijski spektakel.

»Tek po letališki stezi je drugače nemogoč, to bo pa izjemna priložnost, da lahko tekači tečejo po letališki stezi in to v večernem času v soju luči, ki sicer osvetljujejo vzletno pristajalno stezo za pomoč letalom. To bo nepozabna tekaška izkušnja, ki se ne sme zamuditi,« sporočajo iz mariborskega zdravstvenega doma.

Skupinskega starta na pet kilometrov dolgi progi ne bo

Dogodek so organizatorji razdelili na dva dela, saj so se morali prilagoditi ukrepom za preprečevanje širjenja okužbe.

Otroški teki bodo v dopoldanskem času med 9.30 in 11.00 na Atletskem stadionu Poljane Maribor, kjer se bodo lahko otroci kot na pravem atletskem tekmovanju in po pravilih Atletske zveze Slovenije pomerili kot največji atleti.

Glavni tek pa bo v večernem času med 19.15 in 22.15 na vzletno-pristajalni stezi mariborskega letališča, po vzoru sorodnih prireditev drugod po svetu, na primer na Češkem, v Kanadi in ZDA, ki so med tekači zelo priljubljene ter dobro obiskane.

S tekom zdravja mariborski Zdravstveni dom promovira telesno dejavnost, ki je bistvena za zdravje in dobro počutje.

Nagovoriti želijo tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek, saj je zaradi svojih značilnosti rekreativni tek, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice