Na seji, ki je minuli teden potekala za zaprtimi vrati, so člani sveta zavoda sprejeli sklep o pričetku postopka razrešitve direktorice Anice Užmah.

Kot so danes na spletni strani ptujske bolnišnice zapisali v sporočilu za javnost, je v četrtek, 17. junija, v sejni sobi bolnišnice potekala seja sveta zavoda na kateri so člani sveta obravnavali in potrdili Program dela in finančni načrt bolnišnice za leto 2021.

Seznanili so se s poročilom zunanjega revizorja o ustreznosti sodil in pravilnosti njihove uporabe za razmejevanje javne in tržne dejavnosti ter z izvajanjem aktivnosti za ureditev seznamov čakajočih pacientov na zdravstvene storitve v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Anica Užmah

Direktorica ima 15 dni za obrambo

Člani sveta so soglašali z izplačilom covid dodatka za direktorje za mesec maj v skladu z interventnim zakonom in obravnavali tudi poročilo o izplačilu covid dodatkov po poklicnih skupinah in poročilo o aktivnostih za izgradnjo Urgentnega centra Ptuj. Ravno v tem delu pa se je, kot kaže, zapletlo. 

Kot je namreč navedeno v sporočilu za javnost, so člani sveta razširili dnevni red in sprejeli sklep, da zaradi nerealizacije pričetka izgradnje Urgentnega centra pričnejo postopek razrešitve direktorice zaradi nevestnega dela in povzročitve večje škode. Direktorica Anica Užmah se mora v 15 dneh izreči o očitkih.

Spomnimo, v sredini aprila je na ministrstvu za zdravje potekal sestanek s predstavniki Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, na katerem so največ pozornosti namenili dolgo pričakovani gradnji urgentnega centra. Takrat je bilo rečeno, da je bil storjen korak v smeri začetka gradnje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice