Gruzijska letalska družba Camex Airlines je v Sloveniji ustanovila hčerinsko družbo Camex Adria Airlines. Za svojo bazo so izbrali Letališče Edvarda Rusjana Maribor, njihovo prvo letalo Boeing 737-800BCF pa je že pristalo na mariborskem letališču.

Gruzijska letalska družba Camex Airlines s sedežem na mednarodnem letališču Tbilisi v Gruziji, je v Sloveniji ustanovila hčerinsko družbo za tovorne lete. Imenuje se Camex Adria Airlines, njihovo prvo letalo pa je že v Sloveniji, natančneje na letališču v Mariboru.

Gre za tovorno letalo Boeing 737-800BCF serijske oznake MSN 33973, ki je na mariborsko letališče pred nekaj dnevi priletelo iz Litve, natančneje Kaunasa, poroča slovenski letalski portal Sierra5.

Dostavni let je bil izveden še s testno registracijo OE-IBB, sedaj pa sledi podroben pregled, preregistracija v slovenski register ter prevzem letala s strani slovenske letalske družbe Camex Adria Airlines.

Letalo družbe Camex Adria Airlines že pristal v Mariboru

Letalo bo v slovenskem registru letelo pod registrsko oznako S5-ACS, na Letališče Edvarda Rusjana Maribor pa je letalo že pristalo v popolni poslikavi letalske družbe Camex.

Kot poroča letalski portal Sierra5, sedaj potekajo postopki za pridobitev slovenskega spričevala letalskega prevoznika, ki bi naj po podatkih s strani prevoznika bil izdan tekom prihodnjih tednov. 

»S tem korakom bosta obe letalski družbi zagotovili več globalne povezljivosti in vzpostavili več priložnosti za uspeh,« so prek družbenega omrežja Facebook sporočili iz Camex Airlines.

Camex Airlines sicer operira z enim tovornim letalom Boeing 738BCF, ki večinoma leti na Srednjem vzhodu, Kavkazu in centralni Aziji.

S pridobitvijo evropskega spričevala letalskega prevoznika pričakujejo, da bodo lahko svojo dejavnost razširili še na predele Evropske unije ter privabili k sodelovanju nove poslovne partnerje.

Camex Adria Airlines drugi slovenski operator za tovorne lete 

V letalski družbi Camex Adria Airlines pa želijo svojo prisotnost sprva okrepiti v Sloveniji, kar je ob pristanku njihovega letala na mariborskem letališču za Sierra5 potrdil tudi direktor družbe George Seturidze.

»Ta pomemben mejnik je začetek novega poglavja za Camex Adria Airlines v Sloveniji in poudarja predanost letalske družbe zagotavljanju izjemnih operacij s tovorom. Z novim letalom Boeing 737-800 NG se želi družba močno uveljaviti na slovenskem trgu,« je poudaril Seturidze.

Kot še razlagajo na slovenskem letalskem portalu, je Camex Adria Airlines s tem postal drugi slovenski operator za tovorne lete

Pred tem je bil naš edini operater za tovorne lete z lastno floto Solinair z dvema letaloma Airbus A300. Tovorne lete z najetim letalom Saab 340 od estonskega Airesta med Ljubljano in Sarajevom pa opravlja tudi Lipican Aer.

Starejše novice