Ptuj bo gostil prvo državno tekmovanje v disciplini, ki jo obvladajo predvsem študenti - 'beer pong'.

Ptuj bo letos gostil čisto prvo državno 'beer pong' tekmovanje. Kaj sploh je 'beer pong'? Skovanka angleške besede za pivo in 'pong', ki se navezuje na namizni tenis. 

Igra se začne na mizi za namizni tenis. Na mizo bo postavljenih dvajset kozarčkov, deset na vsaki strani. Kozarčki bodo postavljeni v trikotnik, napolnjeni s pivom. Namen igre je preprost - z žogico za namizni tenis zadeti v kozarček. 

Na vsaki strani sta po dva tekmovalca, ki tvorita ekipo. Meče se izmenično - najprej igralec prve ekipe, nato druge. Če z žogico zadane v kozarček nasprotnika, mora nasprotnik izpiti vsebino tega kozarčka. Kot že ime napelje, gre za pivo. 

In zakaj bo tekmovanje ravno na Ptuju?

»Ptuj je pravšnji kraj, saj je stičišče točk okoliških turnirjev, ki jih je ogromno. Na primer turnirji v Trnovski vasi, Bukovcih, Borovcih, Gorišnici, Vitomarcih, kjer se razna društva ukvarjajo s tovrstnimi turnirji,« za Ptujinfo pojasnijo organizatorji. 

Zmagovalci pa ne bodo le prejemniki laskavega naziva najboljših igralcev 'beer ponga' pri nas, prejeli bodo tudi pokale za prva tri mesta, podelili bodo tudi prehodni pokal, tekmovalci na stopničkah pa bodo prejeli tudi nagrade v vrednosti sto evrov. 

Zvečer pa Lana Jurčević in Mejaši 

Po podelitvi pokalov pa se začne še nočna zabava. Campus bo gostil Lano Jurčević in Mejaše. Jurčević je na sceni že dve desetletji, ustvarjala pa je tudi z veliki imeni, kot je Severina. 

Mejaši so začeli igrati kot člani Centra tradicijske kulture Varaždin, kjer so se naučili svoje prve tambura gibe, nekateri tudi note. Danes Mejaše sestavlja šest mladih glasbenikov, a se od drugih tamburašev razlikujejo po stilu oblačenja, k tradiciji pa so dodali še mešanico pop rock elementov. 

'Beer pong' turnir in nočno dogajanje se bosta odvijala to soboto, 24. septembra. Turnir se bo pričel ob 16.00, temu bo sledila zabava. 

Starejše novice