Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Po izredno topli prvi polovici aprila, sledi izrazita sprememba vremena. V torek prihaja ohladitev s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov.

Konec tedna nam je vreme postreglo z zelo zelo visokimi temperaturami za ta letni čas. Že drugo nedeljo zapored so temperature presegle mejo 30 stopinj Celzija.

Najtopleje je bilo v Metliki, kjer se je živo srebro povzpelo do 31,8 stopinj Celzija. Več kot 30 stopinj so izmerili še na osmih meteoroloških postajah, aprilski temperaturni rekord pa je bil presežen na kar 42 postajah.

A po poletnih temperaturah sledi preobrat; znova bomo potrebovali dolge rokave. »Temperatura bo šla v torek v napačno smer,« je na družbenem omrežju X sporočil meteorolog Blaž Šter. 

»Medtem ko bo v južni Sloveniji sredi dneva še zelo toplo, lahko tudi blizu 25 stopinj Celzija, bo v višjih legah severne Slovenije že snežilo,« je zapisal. 

Ponoči se bo pooblačilo

Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo, najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija. 

Ponoči bo oblačnost postopno naraščala, napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte

Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. 

Vir: ARSO

Meja sneženja se bo spustila, izključen ni niti sneg do nižin

Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji in južni Sloveniji še niže. 

Temperature bodo dopoldne še od 12 do 22, popoldne pa le še od 1 do 9 stopinj Celzija. 

Krajevno lahko nastane snegolom

V pasu od Gorenjske do Koroške bo predvidoma padlo od 30 do 50 milimetrov padavin. V višjih legah, nad okoli 800 metrov lahko zapade okoli 20 centimetrov snega.

Krajevno lahko nastane snegolom, opozarjajo na Agenciji za okolje. 

Oblačno vreme z občasnimi padavinami in precej nižjimi temperaturami, kot smo jih bili vajeni v prvi polovici aprila, se bo nadaljevalo kakšen teden dni. Nastalo bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

Komentarji (1)

VŰHJAK (ni preverjeno)

Apropo zavrženemu slušnemu aparatu iz nasilne reklame tu okoli: Ti aparati so (po moje neupravičeno!) enih 20X predragi, podobno kot očala in še marsikaj drugega, zato jih jaz ne bi kar tako metal vstran, ampak bi jih prodal.

Starejše novice