Fotografija je simbolična.
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je na današnji novinarski konferenci predstavil aplikacijo oziroma vlogo, ki zbira interese državljanov za cepljenje proti koronavirusu.

Vlogo, ki zbira interese državljanov po cepljenju proti novemu koronavirusu, bo lahko posameznik oddal preko portala eUprava. In sicer na dva načina, z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa z ročnim vpisom posameznikovih osebnih podatkov.

Vloga se uporablja samo za prikaz stanja oziroma za zbiranje izraženega interesa in ne predstavlja prioritetne liste za cepljenje.

Oddaja vloge bi naj bila povsem preprosta, saj zahteva le osnovne podatke kot so ime in priimek, številka emšo ter elektronska pošta, zraven tega je vloga povsem brezplačna. Dostop do vloge je že mogoč in je dostopen na portalu eUprava.

Posameznik po izpolnjeni vlogi dobi tudi elektronsko sporočilo oziroma potrditev, ki ga posreduje Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Trenutno je možno digitalno kvalificirano potrdilo pridobiti le na upravnih enotah, zato na ministrstvu že intenzivno razmišljajo tudi o drugačnih načinih pridobitve potrdila preko spleta. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Jorge (nepreverjen)

Zanima me ali že registrirajo v zdravstvenih domovih pri osebnem zdravniku zaradi cepljenja

Starejše novice