V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 25. januarja, opravili 35.092 testiranj na koronavirus in potrdili 1652 novih okužb, gre za 4,7-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 4700 PCR testov, od katerih je bilo 1149 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 24,4-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 30.392 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 503, gre za 1,7-odstotni delež pozitivnih testov. Potrebno je poudariti, da so visoke številke opravljenih testov posledica testiranj pred odprtjem šol in vrtcev. 

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju 232 novih okužb v 37 občinah

Največ novih okužb so minulo nedeljo potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 75. Sledi ptujska občina, kjer so jih zabeležili 20 in občina Slovenska Bistrica, kjer so potrdili 15 novih primerov. Po deset novih okužb so odkrili v občinah Hoče - Slivnica in Markovci.

Osem novih primerov so zabeležili v občini Pesnica, sedem pa v Ormožu. Občini Miklavž na Dravskem polju in Rače - Fram beležita po šest novih okužb. Po pet novih so našteli v občinah Kungota, Gorišnica, Starše. Po štiri nove okužbe so potrdili v občinah Kidričevo, Duplek, Videm, Majšperk, Oplotnica in Benedikt. 

Občine Ruše, Poljčane, Cerkvenjak, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Makole beležijo po tri nove primere. 

Po dve novi okužbi beležijo v občinah Lenart, Selnica ob Dravi, Cirkulane, Trnovska vas, Sveti Tomaž, Dornava in Sveta Ana.

Po en nov primer so potrdili še v občinah Šentilj, Hajdina, Juršinci, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Žetale, Destrnik in Sveti Andraž v Slovenskih goricah. 

Brez novih okužb so bile tako le štiri podravske občine, in sicer Zavrč, Lovrenc na Pohorju, Središče ob Dravi in Podlehnik. 

Podravska regija je še vedno trdno v rdeči fazi, s sedemdnevnim povprečjem okužb pri številu 176,9. Meja za rdečo fazo je sedemdnevno povprečje 213, za prehod v oranžo fazo pa je meja postavljena pri številu 158. Spomnimo, v rdeči fazi je nastopilo odpiranje šol za prvo triado in vrtcev, oranžna faza pa zajema še sprostitev vseh razredov, določenih trgovin in odpravo prepovedi prehajanja med občinami. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice