Slika je simbolična (Foto: Atletski klub Ptuj)
Slovenski atlet Anej Prapotnik Čurin se je prvi dan 19. dvoranskega svetovnega prvenstva v Glasgowu v teku na 60 metrov uvrstil v polfinale, ki bo nocoj ob 20.45 po slovenskem času.

Tekel je v peti od sedmih skupin in se v njej kot tretji neposredno po mestih uvrstil v nadaljevanje, skupno pa je imel 22. čas s 6,68 sekunde.

Dvajsetletni Čurin Prapotnik, najmlajši član šestčlanske slovenske reprezentance na Škotskem, je na svojem prvem velikem članskem tekmovanju izpolnil tihi cilj, ki si ga je zadal, čeprav je imel pred nastopom četrti izid sezone.

V polfinale se je uvrstil po fotofinišu, saj je 6,68 sekunde tekel tudi četrtouvrščeni Brazilec Felipe Bardi, ki pa je bil po ogledu videa sedem tisočink sekunde počasnejši od člana kluba s Ptuja.

»Proti koncu teka sem začutil, da smo blizu drug drugega. Nisem še takoj vedel, če sem se uvrstil v nadaljevanje. Po krajšem premoru pa sem dobil potrditev na velikem zaslonu. Zelo sem bil vesel tega, čeprav nisem dosegel osebnega rekorda (6,64). To bo sedaj moj cilj v polfinalu,« je povedal slovenski sprinter.

V skupini sta bila pred njima Emmanuel Eseme s kamerunskim rekordom (6,54) in Danec Simon Hansen (6,61).

»Obrestovalo se je, da sem naredil kar dober tek v tako močni zasedbi, kot je doslej v dvorani še nisem imel. Še včeraj na treningu pa je bilo zame vse skupaj še skoraj nerealno, ko sem videl vse velike atletske zvezdnike ob meni. Danes pa je bilo že vse normalno, kot vsaka druga tekma. Bil sem v svojem mehurčku. Sicer je bilo še malo živčnosti, ko smo šli v dvorano. Ko pa sem se postavil v startne bloke, je vse to izginilo in sem se brez težav osredotočil na nastop,« je dodal Čurin Prapotnik.

Rok Ferlan je pred tem v prvem krogu na 400 m s 47,04 sekunde dosegel drugi čas prve skupine in se tudi avtomatično po mestih uvrstil v polfinale, ki bo nocoj ob 22.10. Skupno si je Ferlan delil 11. čas prvega kroga.

Lia Apostolovski, prvo ime slovenske reprezentance v Glasgowu, bo ob 20.41 začela v finalu v skoku v višino, kvalifikacij v tej disciplini ne bo. Slovenska predstavnica si z 1,95 m deli šesto mesto po izidih sezone med udeleženkami svetovnega prvenstva.

Starejše novice