Kako se je slovenski košarkarski zvezdnik odzval na vandalizem na prenovljenem košarkarskem igrišču v Ljubljani?

Fundacija košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića je prispevala k prenovi še enega košarkarskega igrišča, tokrat na Ptuju. 

Tam ga je pričakala navdušena množica, ki je z veseljem pozdravila svojega idola.

To je že šesto pametno košarkarsko igrišče, prenovljeno v sklopu dobrodelnega projekta #PODAMDAIGRAM, katerega cilj je omogočiti več gibanja in druženja vsem generacijam. 

Prvo igrišče, ki so ga prenovili leta 2019 v Tivoliju, je bilo pred dnevi tarča vandalizma.

Veselja otrok se ne da opisati z besedami

Na otvoritvi igrišča na Ptuju so otroci doživeli nepozabno srečanje s svojim junakom. »Gogi, Gogi!« je odmevalo med množico, ko se je pojavil Goran Dragić. 

Navdušeni otroci so se z njim fotografirali in mu izročali svoje predmete za podpis. Veno in Aleks sta bila navdušena

»Zelo, pač to je veliki dogodek in lahko spoznam enega igralca, ki je v NBA igral,« je dejal Veno, Aleks pa je dodal: »Za mene enako, pa ker je en izmed mojih idolov že od rojstva.«

Anej je z nasmeškom povedal: »Ful se veselim in si zelo želim, da bi mi Goran Dragić podpisal knjigo.« 

Dragić vandalom ne zameri

Zadovoljstva nad tako veliko in navdušeno množico otrok in mladostnikov ni mogel skriti niti Dragić. 

»To je eno poslanstvo, ki sem si ga zadal. Probam vrniti preko košarke, meni je košarka vse dala, tako da sem zelo vesel, ko vidim veliko število otrok tukaj in da vidim, da bodo imeli kje za igrati,« je povedal Dragić.

Zato je še težje razumeti, zakaj so se vandali lotili prvega košarkarskega igrišča, ki ga je prenovila Dragićeva fundacija v Tivoliju, in otrokom vsaj začasno odvzeli možnost aktivnega preživljanja prostega časa.

Vandalizem na igrišču v Tivoliju je prizadel mnoge, predvsem otroke, ki so zaradi tega vsaj začasno ostali brez možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

 »Ja, ni lepo. Na koncu koncev so to nekateri posamezniki, ki mogoče imajo težko otroštvo, kakšne travme, mogoče nimajo staršev prisotnih, vse razumem. Mi smo se že pogovarjali v Fundaciji, da bomo probali to igrišče nekako spet preurediti,« je dejal Dragić.

Starejše novice