Utrinek Ptujskega športnega vikend 2022 (foto: Darja Verlič).
Ste pravi športni navdušenec? Potem si označite datume na sredi septembra, ko se bo na Ptuju ponovno odvijal Ptujski športni vikend!

Za kondicijo, krepitev mišic in kosti, za preprečevanje bolezni, pa tudi sprosti nas! Za vse to so odlične športne aktivnosti. 

Ste vedeli, da se po fizični aktivnosti počutite tudi psihično bolje? Redna telesna aktivnost spodbuja sproščanje endorfinov, ki dvigajo razpoloženje, zmanjšujejo stres in povečujejo samozavest.

Šport je odličen način za sprostitev in beg od vsakodnevnih skrbi.

A kako izbrati pravega? 

Izbira pravega športa je ključna za dolgoročno motivacijo in užitek v vadbi. Pomembno je, da izberemo šport, ki nas resnično zanima in navdušuje.

Na Ptuju imamo klube in društva, ki nudijo pravi nabor različnih vrst športa - kako izbrati pravega? 

Letošnji Ptujski športni vikend bo med 14. in 17. septembrom. Na ta konec tedna, poln zabave in športa, ima že 28 let tradicije.

Zavod za šport Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Športno zvezo Mestne občine Ptuj, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi že vrsto leto pripravljal največji množični športni dogodek na Ptuju. 

Med omenjenim koncem tedna se bo zvrstila vrsta aktivnosti za profesionalce in rekreativce. 

Vsa ptujska igrišča bodo okupirana s športnimi navdušenci, v igrah se boste lahko preizkusili sami, lahko pa boste tudi navijali. Vrhunec vikenda bo nedvomno bogat spremljevalni program z zabavnimi dejavnostmi, nagradnimi igrami in dogodki. 

Starejše novice