Hotel, ki je ime dobil po slavnem rimskem vojskovodji Marcusu Antoniusu Primusu, je prve goste prejel 27. septembra pred desetimi leti.

Hotel je obkrožen s čudovito naravo, ponuja vrsto aktvnosti, odlično kulinariko ter najrazličnejše vrste sprostitve ter možnost spoznavanja bogate kulture in tradicije najstarejšega mesta v Sloveniji.

»Pri nas v GH Primus je vse podrejeno dobremu počutju gostov. Da doživijo svoje popolne počitnice, oddidejo z lepimi spomini na svoja doživetja ter se k nam spet vrnejo, se trudimo vsi,« je ob jubileju dejala Milena Mojzeš, izvršna direktorica Term Ptuj ter se zahvalila vsem svojim sodelavcem, ki se trudijo, da je hotel najboljši v regiji in tudi širše ter lokalni skupnosti in partnerjem, s katerimi dobro sodelujejo.

Številke, ki so jih ustvarili v prvem desetletju:

- obiskalo jih je 206.000 gostov (največ iz Slovenije, Avstrije in Italije)

- ustvarili so 560.000 nočitev,

- zamenjali so 900.000 brisač,

- v wellnessu so opravili 57.250 masaž, 6.900 kopeli in 6.780 neg obraza

- dosegli so 7 zlatih medalj v pripravi in postrežbi kave

- skuhali in postregli so 408.352 kavic

- spekli so 56.130 Primusovih tortic

Največ imajo domačih gostov (47%), sledijo jim gostje iz Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške. Zanimivo je, da gostje iz Belgije pri njih ustvarijo le 500 nočitev manj kot gostje iz sosednje Hrvaške.

Grand Hotel Primus (Sava Hotels & Resorts) je štirizvezdični hotel, ki stoji zraven Term Ptuj na mestu, kjer je nekoč stala prva mestna naselbina. Ima 119 sob in tri luksuzne apartmaje. Ob njem se nahaja velik termalni vodni park z olimpijskim bazenom za male in velike uživače.

Znani so tudi po dobri kulinariki, vinskih degustacijah in dogodkih. »Pred nami je nova vrsta izzivov. Vse smo si zadali z enim ciljem, da gostje GH Primus in Terme Ptuj uvrstijo v svoje rokovnike kot popoln kraj za oddih.

Poskrbeli bodo tudi za dodatno razvajanje

Od 1. oktobra do 24. decembra je na voljo jagodni izbor njihovih storitev po praznični ceni. Izbirate lahko med kopelmi, masažami, negami obraza, razvajanji v svetu savn in kopanjem ter med izbranimi kulinaričnimi dobrotami - Primusovo ali Avgustino tortico, kavo in koktejli.

FOTO: Pogled 10 let nazaj - slavnostna otvoritev

Na slavnostni otvoritvi pred desetimi leti, 27.9.2007, je goste sprejel sam rimski general in vladar Marcus Antonius Primus. Primusa je odlično odigral Sebastjan Cavazza. Celotna slovesnost je potekala v rimskem slogu, na koncu so celo prižgali otvoritveni ogenj. To so skupaj naredili generalni direktor Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar, direktor Term Ptuj Andrej Klasinc, ptujski župan dr. Štefan Čelan in Andrej Šprajc iz Save in Marjan Maček, finančni direktor Term 3000.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice