Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix po poročanju medijev razmišlja, da bi začel zaračunavati deljenje uporabniškega računa med več osebami.

Netflix je sicer v preteklem tednu prvič javno objavil število gledalcev, ki gledajo njihove vsebine s skupnih računov, in sicer skupni račun uporablja 100 milijonov gledalcev oziroma skoraj vsak tretji.

Za največjega svetovnega ponudnika pretočnih vsebin to pomeni, da 100 milijonov ljudi ne plačuje naročnine, vsaj ne še, kot je konec tedna poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za vsako dodatno uporabo tri dolarje več?

Naročnina bi se lahko za vse, ki Netflix delijo z družino in prijatelji, povišala za pol, če bo družba uresničila napovedi in za vsako dodatno uporabo računa zaračunala tri dolarje, kar je že praksa v Južni Ameriki.

Netflix je sicer sredi tedna objavil, da je v prvem letošnjem četrtletju naštel 200.000 manj naročnikov kot v enakem lanskem obdobju. Gre za prvi padec naročnikov po desetletju, družba pa ob tem pričakuje nadaljnji upad števila naročnikov.

Število naročnikov pada zaradi vse močnejše konkurence, delitve gesel med naročniki, inflacije, močno pa je na število uporabnikov vplivala tudi prekinitev poslovanja v Rusiji zaradi invazije na Ukrajino.

V Rusiji je tako podjetje izgubilo 700.000 naročnikov.

Starejše novice