Slika je simbolična.
Mariborski policisti so imeli v preteklem dnevu veliko dela s tujci, ki so prestopili državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 188 klicev, od tega 94 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 25 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri je bila ena oseba lahko telesno poškodovana,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ga vozila,
  • 14 prijav kršitev javnega reda in miru, devet na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj dopoldne so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Nemčije, katera sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnico pa opozorili.

Včeraj, ob 13.15, so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Velike Britanije, katera sta z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnico pa opozorili.

Ob 15.31, pa so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku še dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznico oglobili, sopotnika pa opozorili.

Starejše novice