Foto: Facebook Zaposleni v zdravstvu
Teče četrti teden stavke Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides, precej pozornosti pa je deležen zapis, objavljen na Facebooku.

Šlo naj bi za zapis medicinske sestre, ki opisuje svoje delovne razmere: nadure, neprespane dneve in noči, nasilje … In dejstvo, da ima do svojega delovnega mesta v Ljubljani več kot 100 kilometrov vožnje.

»Vedno daljša je cesta, za mano pa prihaja utrujenost po več kot 13-urni službi. Super, sem vsaj že konec avtoceste, še malo pa bom doma. Komaj čakam topel tuš in mehko odejo, ker me vedno zebe iz nočne.

Strmim v nasproti žareče sonce, veke pa vedno težje. Sej sam še malo, regionalka je ovinkasta, to še potegnem do doma. Pripeljem se iz rondoja, hladen zrak mi več ne pomaga ...« je zapisala.

Za trenutek zadrema, v tistem pa izgubila nadzor nad avtom, cesta je ledena, sonce ji sveti v oči.

»Avto se ustavi. Pogledam naokoli, cela sem. Avto ni.«

In še:

»Nadrejeni že sprašuje kdaj pridem v službo, češ spet bolniška. Razumem našo kadrovsko stisko. 

Ampak se kdo vpraša, zakaj je toliko odhodov iz zdravstva? Pacientov vedno več, zaposlenih vedno manj, prihodnost pa ne zgleda nič kaj obetavna... 

No, vsaj za medicinske sestre v javnem zdravstvu, ne.«

Komentarji (3)

GRANATA (ni preverjeno)

Razbila je, če prav vidim, jaguarja (!), ki ni ravno poceni avto. Upam, da je ne bodo sedaj finančno dokrajčile še policijske podgane...

Bilybob (ni preverjeno)

Zračunaj so koliko ur nabere in koliko krat je poslana v tri p. ...erne ,si ga zasluži avto mislim ,sicer pa z twingom vsak dan 100 km daleč v eno smer, kar izvoli GRANATA

VajdaT (ni preverjeno)

Zdravniki in zdravniško osebje, tudi tam zaposlene čistilke, kuharji naj se vozijo z Rolls Roysi in Bentlyji. Da vas ni sramota, da ji zavidate jaguarja.

Starejše novice