Mariborski kriminalisti so 38-letnika ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter kaznivega dejanja pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene.

Mariborski kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo s področja kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok in kaznivih dejanj pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene.

Z lažnim profilom na Facebooku je 38-letnik iz okolice Maribora nagovoril in preslepil več deset otrok ter mladostnikov z območja Slovenije in Hrvaške. Ti so mu poslali fotografije in videoposnetke, na katerih so bili goli ali se samozadovoljevali, on pa jih je shranil in vsebine posredoval naprej.

Pri preiskavi so kriminalisti ugotovili tudi, da je osumljeni otrokom in mladoletnim žrtvam posredoval posnetke svojega golega telesa, je sporočila Policijska uprava Maribor.

Povratnik: Pravnomočno obsojen že junija letos

Gre za specialnega povratnika, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja pravnomočno obsojen že 1. junija letos. Prejel je 1 leto in 3 mesece zapora, s preizkusno dobo štirih let.

»Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljen kljub temu, da je bil za istovrstna dejanja že obsojen, z izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljeval,« je še sporočil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Več lažnih profilov

Da mu tudi prva kazenska ovadba ni zalegla kaže tudi dejstvo, da si je le v nekaj dneh po zasegu mobilnega telefona kupil drugega in nadaljeval z nadlegovanjem. Že v dobrem mesecu po kazenski ovadbi je ponovno vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero je bil kazensko ovaden.

Kriminalisti so ugotovili, da je ovadeni moški na Facebooku ustvaril več profilov, med drugim z imeni SCHMATA NOSKO in SCHMATTA NOSKO, s katerimi je navezoval stike z otroci in mladostniki, s pomočjo katerih je izvrševal kazniva dejanja.

38-letnik v priporu, grozi mu 8 let zapora

Osumljenca so 26. oktobra odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zanj odredila pripor.

Ovaden je zaradi utemeljenega suma storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok po prvem, drugem in tretjem odstavku 176. člena Kazenskega zakonika, kakor tudi za kaznivo dejanje pridobivanja oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene, po 173.a členu Kazenskega zakonika.

Moškemu grozi kazen do 8 let zapora.

Če ste dobili posnetke, prijavite to policiji!

Obenem kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški iz navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, da le-to prijavijo policiji, saj  so v nasprotnem primeru tudi sami storilci kaznivega dejanja posedovanja posnetkov spolnih zlorab otrok.

Starejše novice