Na ptujskem sodišču so na predobravnanem naroku pred sodnico stopili trije osumljenci, ki jim je tožilstvo očitalo nasilništvo in poškodovanje tuje stvari v hiši v Krčevini pri Vurberku. To je bilo povod za streljanje, v katerem je umrl 29-letnik.

Trem osumljencem je ptujsko okrožno državno tožilstvo očitalo, da so konec maja ob 3. uri ponoči v Krčevini pri Vurberku storili kaznivi dejanji nasilništva in poškodovanja tuje stvari.

Z njim so želeli obračunati v hiši

Napadalci, bili so štirje, so konec maja, ob 3. uri zjutraj pričakali 20-letnika, da bi z njim obračunali. Na dvorišču so želeli poškodovali njegov osebni avtomobil, kasneje pa so mu želeli z nasilnim vstopom slediti še v hišo, kjer so ga skušali pretepsti. 

Napadalca sta imela pri sebi nož in stično palico. Nasilno in glasno početje je z balkona prekinili oče 20-letnika, saj je s pištolo nekajkrat ustrelil v zrak. Kasneje je streljal še za napadalci in dva zadel

30-letnik je pod streli očeta napadenega sina umrl, eden izmed danes obsojenih napadalcev pa je bil ranjen v roko.

Zaporne kazni od enega leta do leta in 8 mesecev

Vsi trije osumljenci so priznali kazniva dejanja nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica pa jim je izrekla zaporne kazni ter podaljšala pripor. 

Eden izmed nasilnežev bo v zaporu prebil eno leto in osem mesecev, drugi leto in pet mesecev, tretji pa leto dni

Kot je dejala sodnica, je sodišče pri vseh treh upoštevalo predhodno kaznovanost ter vlogo, ki so jo imeli pri kaznivem dejanju. Bili so oproščeni stroškov postopka, bodo pa morali plačati oškodovancema, ki sta vložila premoženjsko-pravna zahtevka v višini 300 za škodo na avtomobilu in 700 evrov za škodo v hiši.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice