Slika je simbolična.
Prejšnji teden je v javnosti odmevala novica, da naj bi imeli trije nogometaši Olimpije spolne odnose z mladoletnico, bojda brez njene privolitve.

Na pripravah na Bledu naj bi trije nogometaši ljubljanske Olimpije spolno občevali z mladoletnim dekletom, ki naj v spolne odnose ne bi privolilo, je prejšnji teden prva poročala Ekipa 24.

Časnik je poročal tudi, da naj trije domnevno vpleteni nogometaši vsaj začasno ne bi več nosili dresa Olimpije. A enega od njih bomo na tekmi proti malteški Birkirkari videli nastopiti že jutri.

V prestolnici so se pojavili ti zapisi

Po informacijah, ki so prejšnji teden pricurljale v javnost, so se ta teden v prestolnici pojavili transparenti in grafiti, ki obsojajo domnevna dejanja nogometašev.

Na spletni strani Komunal.org se je pojavil zapis, pod katerega so se podpisale »Črne mačke«. 

»Redke medijske objave so bile zapisane v stilu rumenega tiska, poročalo se je o 'spolnem odnosu brez privolitve'. Posilstvo nikakor ni spolni odnos, ampak je spolno nasilje,« so zapisali.

Na koncu zapisa pa so pozvali k prevzemu odgovornosti: »Kličemo k odgovornosti vse, ki aktivno ali pasivno izvajajo, odobravajo ali celo spodbujajo tako nasilje: od soigralcev, sotekmovalcev, trenerjev kot klubov in drugih institucij, da takoj in nemudoma obsodijo spolno nasilje in naredijo vse, kar je v njihovi moči, da ga preprečijo.«

Oster odziv tudi s strani Inštituta 8. marec

Dogajanje so ostro komentirali tudi na Inštitutu 8. marec

Izpostavili so, da je spolni odnos brez privolitve posilstvo, poudarili pa tudi, da o dogajanju molči tako Olimpija kot Nogometna zveza Slovenije

»O spolnem nadlegovanju in nasilju, posilstvih se pogosto ne govori. Molk reproducira tovrstne prakse. Ne dovolimo, da se to zgodi pri nas. Zahtevajmo ukrepanje. Zahtevajmo uradno izjavo nogometnega kluba. Ne bodimo tiho,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Na policiji v ospredje postavljajo zaščito žrtve

Na policiji na vprašanja, povezana z dogodkom, ne odgovarjajo. 

Na naše poizvedovanje so se na Policijski upravi Ljubljana odzvali z naslednjimi besedami: »Zaradi varstva osebnih podatkov, varovanja integritete žrtev nasilja in njene zaščite, na vprašanja o spolnem nasilju ne moremo odgovoriti,« so zapisali.

Vprašanja, povezana z razjasnitvijo dogajanja in morebitnimi sankcijami za vpletene, smo naslovili tudi na Nogometni klub Olimpija. Odgovora še nismo prejeli.

Starejše novice