V jutranjih urah je na pomurski avtocesti prišlo do prometne nesreče, ki je terjala smrtno žrtev. Na Policijski upravi Murska Sobota razkrivajo dodatne informacije v zvezi z nesrečo.

Kot smo že poročali, so bili danes, ob 9.10, policisti obveščeni, da se je na pomurski avtocesti, malo naprej od Vučje vasi v smeri Maribora prevrnilo tovorno vozilo tujih registrskih oznak. 

Slednje je prebilo zaščitno ograjo, voznik tovornega vozila pa je na kraju nesreče podlegel poškodbam

Prometno informacijski center sporoča, da je zaradi nesreče na avtocesti predvidena popolna zapora med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo ter delna zapora ceste iz smeri Maribora proti Murski Soboti do okoli 16. ure

Kaj so o nesreči še razkrili policisti? 

Na Policijski upravi Murska Sobota so razkrili, da je v nesreči umrl 52-letni državljan Ukrajine, ki je vozil skupino vozil sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila in polpriklopnika. 

Na polpriklopnem vozilu je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. 

Pri nesreči je voznik zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozišče, kjer se je tovorno vozilo prevrnilo na bok in pri tem prebilo varnostno ograjo med smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. 

Voznik je kljub nudeni zdravniški pomoči na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl

Na vozilu in prometni infrastrukturi je nastalo za približno 50.000 evrov materialne škode. 

Dejanski vzrok prometne nesreče policisti na kraju še ugotavljajo

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče bo pomurska avtocesta v smeri Maribora dalj časa zaprta, še opozarjajo na Policijski upravi Murska Sobota. 

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Starejše novice