Slika je simbolična.
Na Okrožnem sodišču v Krškem se je danes nadaljevalo sojenje Muhabiju Gashiju, ki ga obtožnica bremeni nasilnega umora žene februarja lani.

Lani se je v naselju v bližini Sevnice zgodil krut umor, v katerem je 47-letni Muhabi Gashi na posebno grozovit način umoril 41-letno partnerico

»Še ena grozna družinska zgodba. Mož ubil ženo in se s šestimi otroki pojavil na policijski postaji. Pretresena,« je o dogodku na Twitterju takrat zapisala Tamara Vonta, nekdanja poslanka, ki prihaja iz Krškega.

Umoril partnerko in se sam predal policiji

To informacijo so nato potrdili tudi na policijski postaji v Sevnici, kamor se je 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki po umoru celo zatekel in v pogovoru policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. 

Moškega so policisti pridržali, za šest mladoletnih otrok pa je poskrbel center za socialno delo. 

Na naslovu bivanja družine so našli truplo 41-letne ženske, na katerem so odkrili stare in sveže sledove nasilja.

Po navedbah zanesljivih virov naj nasilje nad umorjeno 41-letnico ne bi izhajalo samo s strani očeta, eden od sinov naj bi bil v postopku zaradi sostorilstva.

Kriminalisti so zato takrat začeli z intenzivno preiskavo vseh okoliščin dogodka, po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih pa so ga s kazensko ovadbo odvedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem.

Partnerka umirala več ur, na telesu stare in nove poškodbe nasilja

Osumljeni 47-letni je še vedno v pridržanju, saj sojenje še ni končano. Postopek se je nadaljeval danes na Okrožnem sodišču v Krškem. 

Obtožnica Gashiju očita, da je 1. februarja lani pretepel partnerko, s katero sta imela šest otrok. Do nje naj bi bil nasilen že prej, usodnega dne pa naj bi nasilje stopnjeval do te mere, da je zaradi poškodb umrla.

V sojenju je bil danes zaslišan tudi izvedenec sodne medicine Gregor Haring, ki je med drugim potrdil, da je Gashijeva partnerka umirala več ur ter da je imela na telesu številne sveže in stare poškodbe, ki naj bi bile posledice udarcev.

Osumljenemu grozi najmanj 15 let zapora

Na današnjem sojenju so ponovno poudarili tudi, da se je 47-letni Gashi nekaj ur po krutem dejanju sam javil na sevniški policijski postaji, kamor je prišel skupaj z otroki, ki so zdaj v rejništvu.

Policisti so sicer omenjenega 47-letnika zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja v preteklosti že obravnavali. A je to osumljeni med svojim zagovorom novembra lani zanikal, saj da ni bil v preteklosti do partnerke nasilen, vsaj ne do mere kot usodnega dne.

Za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način pa mu sicer grozi najmanj 15 let zapora.

Naslednji narok na krškem okrožnem sodišču bo 22. marca, ko bo zaslišana sodna izvedenka medicine oziroma psihiatrije Maja Rus Makovec.

Komentarji (1)

JA_VA (ni preverjeno)

Torej, kakor je videti, ta Muhabi Gashi je ekonomski migrant, ki je pripeljal v Slovenijo se zeno i lepo poskrbel za nataliteto ... Ce je ze prej bil nasilen do zene, bi ga takoj lahko izgnali iz Slo. Nasilje vedno eskalira v hujso obliko, kar se je tokrat tudi zgodilo !!! Sedaj bomo vsi davkoplacevali placevali njegov arest in nato se se zgrazali nad njegovim bodocim nasiljem, nad druzino ali pa nad drzavljani v gostoljubni drzavi !!!

Starejše novice