Foto: Tim Vengust
Na ulice našega mesta se vrača Dan odprih vrat #pridivmesto.

Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj vabi k preživljanju časa in trajnostnim nakupom v starem mestnem jedru Ptuja. Zgodil se bo Dan odprtih vrat #pridivmesto.

Kot smo že poročali, bi se moral Dan odprtih vrat #pridivmesto zgoditi že 20. aprila, a je bil zaradi neugodne vremenske napovedi prestavljen na to soboto, 11. maja.

Razgibano dogajanje za vse generacije

To soboto vam bodo na široko odprli vrata številni ponudniki v starem mestnem jedru, trge in ulice pa bo napolnilo razgibano dogajanje za vse generacije.

V svoje butike, prodajalne in lokale vas vabijo vsi ponudniki, ki so v mestu prisotni vse leto.

Dogajanje na Mestnem trgu

Po ulicah in trgih se bodo razlegale prijetne melodije Boža Ljubeca na saksofonu, zadišalo bo po sladkem, saj bo Turistična kmetija Črešnik pekla mini palačinke, najmlajši se bodo lahko zabavali ob igrah, poligonu in balonih, ki jih bodo pripravili animatorji Piki Poki - zabave za otroke, dijaki Šolskega centra Ptuj, smer kmetijski tehnik bodo delili sadike, Cvetličarna Roža ter SHOPek bosta delila rože in lahko si boste ogledali starodobna vozila Bolfenškega društva ljubiteljev stare tehnike Trnovska vas.

Ob 11. uri se lahko udeležite vodenega ogleda po razstavi Nika Anikisa v Galeriji Luna, v Stari Steklarski pa bo od 10. do 13. ure potekala Izmenjevalnica oblačil in rastlin Jaz tebi - ti meni.

V vas tli prostovoljski duh?

V letošnjem letu so se na Javnem zavodu za mladino, šport in turizem Ptuj povezali z Domom upokojencev Ptuj, s katerimi vas prisrčno vabijo, da na ta dan v mesto spremite tudi njihove stanovalce.

Skupaj lahko drug drugemu polepšate dan. 

Starejše novice