Del Ptuja je od današnjega dopoldneva zaradi moškega z orožjem popolnoma zaprt. Prebivalci bližnjih hiš lahko le nemo opazujejo dogajanje, številni pa se zaradi zaprtja območja ne morejo vrniti na svoje domove.

Prebivalci Ulice Šercerjeve brigade in Selske ulice na Ptuju, ki so bili danes od zgodnjega jutra na svojih domovih, so lahko večino dneva le iz zaprtih hiš spremljali policijsko intervencijo zaradi moškega, ki je med drugim streljal v zrak in orožje usmeril tudi v policiste.

Spet drugi pa se niso mogli vrniti na svoje domove.

»Midva sva s Ptuja prišla in sva samo slišala, da ne smeva naprej in drugega nič ne veva,« nam je ob policijski zapori povedala Elizabeta Merc, ki sicer živi na Ulici Šercerjeve brigade.

»Ja, to je grozljivo. Ne vem, ker je celi dan že vse zaprto, pa nikamor ne moreš in nič,« pa je dejal Igor Cvetko.

Sosedje ne vedo, kaj se dogaja

Policistom je sicer uspelo vzpostaviti stik z eno osebo v obkoljeni hiši, poškodovan pa naj ne bi bil nihče. Sodeč po fotografijah in posnetkih bližnjih prebivalcev je aktiviran celo policijski ostrostrelec.

»Za hišo vem, poznam katera je, samo kaj pa se dogaja, to pa ne vem,« nam je na vprašanje, ali ve kaj se dogaja odgovoril Peter Merc.

Pojasnjevanje, zakaj ne morejo do svojih hiš

Policisti so imeli predvsem v popoldanskem času precej dela s pojasnjevanjem, zakaj se prebivalci precej velikega območja Ptuja ne morejo vrniti iz služb nazaj domov.

»Občane ponovno pozivamo, naj se ne približujejo kraju, naj ne ovirajo dela policistov in intervencijskih služb,« je na uradni izjavi poudarila tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga.

»Nismo ogroženi, tu smo varni«

Kljub vsemu dogajanju se domačini, s katerimi smo vendarle uspeli govoriti, niso počutili ogrožene.

»Pa načeloma ne, ne vemo pač, kaj se je zgodilo, načeloma nismo, smo tu varni,« je povedal Igor Cvetko.

Domačinom tako ne preostane nič drugega, kot čakanje na razplet dogajanja.

»Šla sva na kavo in zraven pojedla žemljico, to je vse,« pa nam je povedala Elizabeta Merc.

Komentarji (3)

ojoj (ni preverjeno)

na tisoče protestnikov lahko razpodijo in vklenejo v par minutah tu pa enega vtrganega ne morejo v marico zapret?

Dafca (ni preverjeno)

Protesniki praviloma nimajo orožja. Tukaj v tem primeri morajo biti povsem drugi postopki da kdo ne umre od strela. Le previdno pa pametno na uredijo stvar

In reply to by ojoj (ni preverjeno)

Simon (ni preverjeno)

Mislim,da samo malo vadijo....!Amerikan Dream počasi ,ampak zagotovo prihaja k nam

Starejše novice