Kavarna na gradu je samevala že nekaj časa, a je skozi razpis poskušala pridobiti nove najemnike.

Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je nedavno izdal razpis za oddajo lokala na Ptujskem gradu. Kavarna, ki sicer že nekaj časa sameva, pa je po mnenju mnogih Ptujčanov in Ptujčank pomembna točka Ptuja. 

Kavarna je bila sicer že v rokah najemnikov, a ji do zdaj še ni uspelo, da bi postala redna postojanka občanov. 

Prostor želeli oddati za pet let 

Pokrajinski muzej se je tako odločil, da bodo prostor dali v najem. Prostor je delno opremljen, ima točilni pult, mize, stole. Oprema in prostor se nahajata v pritličju gradu, prostora pa je približno 90 kvadratnih metrov. 

Pri tem pa so tudi razpisni pogoji, kot na primer, da mora kavarna obratovati skladno z odpiralnim časom muzeja, odprta mora biti od aprila do oktobra, v zimskem času je lahko zaprta oziroma po predhodnem dogovoru z muzejem tudi odprta.  

Kavarna se daje v najem za dobo petih let, možno pa je podaljšanja pogodbe. Prostor se daje v najem s 1. aprilom letošnjega leta. 

A zanimanja ni bilo...

Direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož smo povprašali o tem, koliko ponudb možnih najemnikov kavarne je prispelo. 

Aleksander Lorenčič, direktor muzeja, je za Ptujinfo razkril, da niso prejeli nobene ponudbe. Nekaj ogledov je sicer bilo, a se za oddajo ponudb ni odločil nihče. 

Upajo, da bo odločilna najemnina

Po razpisu, na katerega se ni prijavil nihče, bi Pokrajinski muzej Ptuj Ormož zaračunaval 588 evrov najemnine, najemnik pa bi bil dolžan poravnati tudi vse stroške, povezane s prostorom. 

Obenem je muzej pričakoval, da bo najemnik vodil kavarno primerno muzejskemu ambientu, po potrebi pa želijo, da najemnik zagotovi celovito gostinsko ponudbo z usposobljenim kadrom. 

Lorenčič pa je za Ptujinfo razkril še, da bodo poziv ponovili še enkrat.

Ministrstvu za kulturo, ki je sicer lastnik stavbe, pa so predlagali, da bi bila prvo leto najema najemnina za kar 80 odstotkov nižja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice