Pozanimali smo se, kolikšen regres so ali pa še nameravajo izplačati nekatera štajerska podjetja.

Sezona dopustov se bo kmalu začela, s tem pa tudi čas, ko bodo delodajalci svojim zaposlenim izplačali regres. Tega morajo po zakonu o delovnih razmerjih prejeti vsi delavci, ki imajo pravico do letnega dopusta.

Zaposleni bodo na račun najpozneje do 1. julija prejeli najmanj 1074 evrov. Toliko letos znaša minimalni regres, ki je po zakonu enak minimalni bruto plači. To je 50 evrov več kot lani. 

Pri nekaterih štajerskih delodajalcih smo se zato odločili preveriti, koliko regresa nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

Javne službe Ptuj regres že izplačale

Zaposleni v Javnih službah Ptuj so nakazilo regresa prejeli v maju. 

»Dne 11. maja 2022 je bil zaposlenim na Javnih službah Ptuj izplačan regres v višini 1200 evrov, kar je primerljivo lanskemu izplačilu,« so povedali za Ptujinfo

Regres v Perutnini Ptuj 500 evrov višji od lanskega 

Kot so povedali v Perutnini Ptuj, bodo tudi letos zaposlenim, ki jih je v Sloveniji skupno več kot dva tisoč, izplačali regres v enem kosu.

»Višina regresa znaša 1800 evrov, kar je 500 evrov več kot lani,« pojasnjujejo. Regres bo letos izplačan 16. junija.

Komunalno podjetje Ptuj z nižjim regresom

Zaposleni v Komunalnem podjetju Ptuj so regres za letni dopust za leto 2022 prejeli konec maja. Višina nakazila je znašala 1400 evrov. 

Višina nakazila je tako nižja kot v letu 2021, ko je znašal regres za letni dopust 1750 evrov. 

Talum bo zaposlenim izplačal dva tisoč evrov regresa

»V Talumu bomo zaposleni regres prejeli ob izplačilu majske plače v juniju,« so za Ptujinfo pojasnili v podjetju. 

Regres za letni dopust bo znašal 2000 evrov. 

V Dravskih elektrarnah Maribor zaposlenim regres že nakazali

Pri hidroenergetski družbi in proizvajalcu električne energije Dravske elektrarne Maribor so regres izplačali 26. maja. 

»Regres, ki ga izplačujemo v skladu s kolektivno pogodbo dejavnosti energetike, bo letos znašal 1949 evrov,« so povedali. 

Pošta Slovenije regres izplačala pred prvomajskimi prazniki

Pošta Slovenije je regres letos zaposlenim izplačala pred prvomajskimi prazniki, in sicer v višini 1650 evrov neto. Kot pojasnjujejo v podjetju, je to več kot določa kolektivna pogodba Pošte Slovenije. 

Lani je Pošta Slovenije izplačala regres v višini 1556,86 evrov neto. 

»Pošta Slovenije je lani ob koncu leta zaposlenim izplačala tudi poslovno uspešnost v višini 500 evrov neto na zaposlenega. Tudi letos so rezervirana sredstva za izplačilo poslovne uspešnosti ob koncu leta,« so ob tem še sporočili iz Pošte Slovenije. 

Dodajajo, da je bila v letu 2022 sprejeta tudi nova podjetniška kolektivna pogodba, »s katero želimo na Pošti Slovenije zaposlenim tudi v prihodnje zagotavljati ustrezno raven socialne varnosti«.

Tudi zaposleni v Novi KBM regres že prejeli

»V Novi KBM smo zaposlenim 18. maja izplačali regres za letni dopust v višini 2159,26 evrov bruto, kar predstavlja enega višjih zneskov v bančnem sektorju,« so povedali. 

»V banki se zavedamo, da k uspehu in rasti največ pripomorejo zadovoljni in zavzeti zaposleni, ki so za svoje delo tudi ustrezno nagrajeni. Tudi na tak način v Novi KBM sledimo cilju biti cenjen delodajalec in zaposlenim zagotoviti spodbudno delovno okolje, ki omogoča uresničevati zastavljene osebne cilje ter napredovanje zavzetim timom in posameznikom,« so ob tem še sporočili. 

Pri Elektru Maribor bolj skrivnostni

Precej kratki so bili pri mariborskem distributerju električne energije Elektro Maribor, kjer so zgolj pojasnili, bo zaposlenim regres za letni dopust v skladu z dogovorom med upravo družbe in socialnim partnerjem na podlagi podjetniške kolektivne pogodbe izplačala v mesecu juniju 2022.

Višine letošnjega regresa niso razkrili, povedali so le, da bo približno takšna, kot lani je znašal regres za letni dopust. 

V Zavarovalnici Sava regres prejeli februarja

V Zavarovalnici Sava so zaposleni regres na svoje račune prejeli že 25. februarja. Znašal je 2000 evrov. 

Kot so povedali, je regres v letošnjem letu enak kot v letu 2021.

Starejše novice