Slika je simbolična.
Začelo se je Kurentovanje, temu pa se mora prilagoditi tudi prometni režim na Ptuju. Da ne bo slabe volje, obveščamo o zaporah cest in trgov.

Letošnje, že 63. Kurentovanje z osrednjimi etnografskimi in karnevalskimi prireditvami poteka med 11. in 21. februarjem. 

Zaradi varne in neovirane izvedbe prireditev v okviru Kurentovanja pa bodo ob povorkah in drugih prireditvah začasne delne ali popolne zapore državnih in lokalnih cest, trgov, ulic in vpadnic. 

Te dni bodo zaprte ceste, ulice, trgi

Na Ptuju bodo izvedene tri večje povorke. Otvoritvena povorka bo potekala v soboto, 11. februarja, ob 11.00. Potekala bo po trasi ŠC Ptuj na Vičavi – Muzejski trg – Prešernova ulica – Slovenski trg – Slomškova ulica – Miklošičeva ulica – Mestni trg – Krempljeva ulica – Minoritski trg – Dravska ulica. 

Zapore državnih in lokalnih cest, po katerih bo potekala povorka, ter vpadnic na traso povorke, bodo veljale med 9.00 in 13.30. V času formiranja povorke bo označen obvoz iz smeri Orešja preko Ulice Vide Alič v smeri Maistrove ulice. Zapora se bo umaknila takoj ob startu povorke in se premakne na križišče Vičava – Muzejski trg, tako da se sprosti smer Vičava – Raičeva ulica – center mesta.

Za potrebe izvedbe prireditve bosta v soboto od 5.00 dalje zaprti parkirišči pod gradom na Raičevi ulici in parkirišče v ŠC Vičava.

Živite v ožjem mestnem jedru? Zavod za turizem poziva, da svoja vozila pravočasno umaknete izven trase povorke. To velja posebej za stanovalce Slomškove ulice, Slovenskega trga in Prešernove ulice. 

Zapore tudi v nedeljo, 19. februarja

Mednarodna karnevalska povorka bo izvedena v nedeljo, 19. februarja, ob 13.00 in bo potekala po trasi Potrčeva cesta – Slomškova ulica – Trstenjakova ulica – Vinarski trg – Ulica Heroja Lacka – Mestni trg – Krempljeva ulica – Minoritski trg – Dravska ulica, kjer bo nekaj deset metrov pred Miheličevo galerijo povorka zaključena.

Osojnikova cesta bo ves čas sproščena za promet, obvoz za osebna vozila bo urejen iz smeri Volkmerjeve ceste, Ulice 5. prekomorske, Vodove, Ulice Jožefe Lackove in Slovenskogoriške, od koder bo možna vožnja preko Osojnikove v smeri Ormoža ali Maribora. 

Zapore državnih in lokalnih cest, po katerih bo potekala povorka, ter vpadnic na traso povorke bodo med 11.00 in 17.30, razen za Trstenjakovo ulico, ki bo zaradi postavitve varnostnih ograj zaprta od 9.00.

Živite na območjih, ki ne bodo prevozna. Zavod poziva, da svoja vozila pravočasno umaknete s trase povorke. 

Ceste zaprte tudi za povorko vrtcev

Povorka otrok bo potekala v ponedeljek, 20. februarja, med 10.00 in 11.30. 

Potekala bo po trasi: ŠC Ptuj na Vičavi – Muzejski trg – Prešernova ulica – Slovenski trg – Murkova ulica – Mestni trg – Krempljeva ulica – Minoritski trg – Dravska ulica (zaključek povorke je nekaj deset metrov pred Miheličevo galerijo).

Zapore državnih in lokalnih cest, kjer bo potekala povorka, ter vpadnic na traso povorke bodo med 9.00 in 11.30.

Za potrebe izvedbe prireditve in prevoza otrok bodo zaprta parkirišča pod gradom na Raičevi ulici, asfaltna površina na območju ŠC Ptuj na Vičavi ter parkirišče na Čučkovi ulici pred Mestnim stadionom.

Tudi v tem primeru pozivajo stanovalce ožjega mestnega jedra, da svoje avtomobile pravočasno umaknejo s trase povorke.

Ceste bodo zaprte tudi za druge dogodke ... 

Drugi dogodki bodo omejeni na območje za pešce med Krempljevo ulico in mestno tržnico. Ti bodo potekali na dneve 12., 13., 14., 16., 18. in 20. februar. Takrat se bodo odvijale večerne predstavitve etnografskih likov med 17.00 in 20.00. Sledil bo glasbeni program. 

Dan kurentovih in korantovih skupin bo potekal 15. februarja, med 16.00 in 20.00. 

Nočni spektakel bo potekal 17. februarja, med 17.00 in 20.00 na Mestnem trgu in po ulicah mestnega jedra. 

Ptujski mestni korzo bo potekal 18. februarja, med 9.00 in 13.00, potekal pa bo na Mestnem trgu, mestni tržnici in ulicah mestnega jedra. 

Pustni torek in pokop pusta bo potekal 21. februarja, med 12.00 do približno 22.00. Osrednji dogodek je predviden ob 17.

V času izvedbe prireditev bo onemogočen promet vozil v območju za pešce med potopnim valjem na Krempljevi ulici in mestno tržnico, zato stanovalce ožjega mestnega jedra pozivamo, da v primeru načrtovanih poti svoja vozila pravočasno umaknejo z območja prireditev.

Komentarji (2)

PTUJČAN (ni preverjeno)

Opoldan grem k mami na kosilo, ki je doma v bližini zgradbe MIX. Nazaj domov se peljem z avtom v okolico šole Ljudski Vrt in čisto vsako leto imam pizdarije, ker me kojekakvi majmuni ne spustijo domov.

Sergej (ni preverjeno)

Ptujčan
Pa te ne izuči kaj
Pa pojdi na večerjo bebec frdamani
Al pa k Zokiju v LJ

Starejše novice