Ptuj je pridobil novo kavarno, družinski posel, kjer mama Valica peče torte, Mojca in hči strežeta, prav kmalu pa so postali del soseske.

Na mestu nove kavarne na Ptuju se jih je zvrstilo že več. Prostoru, kjer je bil nekdaj lokal, med ljudmi znan kot 'petelinček', pa so novi lastniki vdahnili drugo življenje. Sicer družinski posel, pri katerem aktivno sodelujejo mama in hčere, je lokal spremenil v prijetno kavarno Naš bar Grajena, kjer strežejo tudi sladke dobrote. 

Mojca Rižnar Mlinarič, poročena mamica treh otrok, sicer pa računovodkinja, ki ji je gostinstvo do nedavnega bilo še tuje. In kako se je računovodkinja znašla za točilnim pultom? 

Mlajša hči je bila povod za odprtje gostilne. V prostoru so opazili priložnost, sicer močno poseljena primestna četrt prijetnega in mirnega lokala ni imela. 

Mojca se pošali, da je zmeraj govorila, da stregla ne bo, a prav kmalu je opazila, da ji je prav strežba pisana na kožo. 

»Sem rekla, da itak ne bom stregla. Zdaj pa mi kar manjka, če kateri dan ne,« nam zaupa v smehu. 

A pred otvoritvijo je bila potrebna temeljita obnova

Kljub temu da se je v prostoru zvrstilo že več lokalov, notranja oprema ni bila sodobna. Lokal so preuredili v celoti, pri tem pa je sodelovala celotna družina. 

Tapete z vrtnicami, vintidž omarica, točilni pult iz starih desk in prostor, ki ga je mogoče zapreti in v njem organizirati manjša zaključena druženja. 

»Same domače mojstre, največ je pomagal moj mož Jani in moj zet Alen, ki je bil zelo priden vsak dan,« dodaja Mojca. Izpostavlja, da so bili pomembni detajli, malenkosti, ki so v lokalu pika na i. Veliko so uporabili recikliranega, starega, reči, ki so jih obnovili in zdaj služijo svojemu namenu. 

Lokal ima tudi teraso, a jo želijo še povečati. Že letošnjo sezono bo terasa podaljšana še na zelenico ob hiši, kjer se bodo lahko gosti greli na soncu. 

Grajena še ruralni del Ptuja

Ni skrivnost, da so bili prejšnji lokali na tem mestu predvsem zbirališča rednih gostov, enakih obrazov. 

Mojca dodaja, da nekateri od teh več ne prihajajo, a mnogi so se na nov ambient privadili, še zmeraj radi pridejo. 

Zaupala nam je, da ji mnogi v šali rečejo, da je na Grajeni odprla lokal, ki v to ruralno območje pač ne paše. 

»Kmet tudi rad pride nekam, kjer se dobro počuti, kjer je lepo,« je jasna. Poudarja, da so veseli prav vsakega gosta - v 'ibercugu' ali kavbojkah. 

Za sladkosnede poskrbi mama Valica

Naš bar Grajena pa nudi tudi sladice. Te speče kar Mojčina mama Valerija Rižnar - Valica. 

Valica polni vitrine s raznimi sladicami, ki so zmeraj sveže. Od kremšnit, do tort različnih okusov - »vse domače,« poudarja Mojca. 

Bi raje čokolado? Naš bar Grajena se je povezal tudi s ptujsko čokoladnico XOCOC, od katerih jemljejo praline, ki se slastno podajo k kavi. 

Mojca dodaja, da imajo veliko malih gostov, ki se pridejo posladkati po šoli. Tako se je odločila, da bo poleti v ponudbi tudi sladoled, ki bo odličen dodatek ponudbi v vročih dneh.

Kmalu tudi urejanje nohtov in trepalnic

Družina je kupila celotno hišo, zgornje nadstropje pa je za zdaj še prazno. Mojca bo ob ureditvi zgornjih prostorov tja preselila svojo računovodsko pisarno, en prostor pa bo namenjen tudi novi dejavnosti. 

Tako bo območje Grajene pridobilo še nov salon za urejanje nohtov in trepalnic. Te bo urejala Mojčina starejša hči. 

Želijo si, da bi lahko nov salon odprli že letos. 

Komentarji (1)

Bojan (ni preverjeno)

Lahko bi opisali ali navedli naslov da vas najdemo.

Starejše novice