Obiskali smo Pizzerio in špageterijo Ancona, ki ste jo bralci Ptujinfo izbrali kot pizzerijo, kjer pripravijo najboljšo pico na Ptuju in v okolici.

Bralci Ptujinfo ste izbirali in tako ni dileme, kje je naj pica na Ptuju ali v okolici.

Odločili ste, da je naj pica v Pizzeria in špageterija Ancona. Namenili ste jim kar 86,4 odstotka glasov.

Pizzeria in špageterija Ancona se nahaja na Puhovi ulici 21

Zgodba Pizzerie in špageterije Ancona se je začela na drugi lokaciji, in sicer na Rajšpovi ulici, po zaprtju tiste lokacije pa sta se Valton Berisha in Nino Milošič odločila, da odpreta pizzerijo in špageterijo z istim imenom na drugi lokaciji. 

Od marca lanskega leta je tako nova lokacija Pizzerie in špageterije Ancona na Puhovi ulici 21, na Ptuju, pri Qcentru.

Valton in Nino sta bila v prejšnji Anconi zaposlena in tam sta si pridobila dovolj izkušenj, da sta se lahko odločila za samostojno pot. Tam sta bila odgovorna za kuhanje in peko, pa tudi za dobavo in delno za vodenje, kar jima koristi še danes.

Pestra ponudba in majhen kolektiv

Nino kuha, Valton pa je picopek. Zdaj so v Pizzerii in špageteriji Ancona vsega skupaj štirje zaposleni in ker je tako majhen kolektiv, mora vsak znati vse, da si lahko med seboj pomagajo. Dobri odnosi v kolektivu so jima zelo pomembni.

»Najini vlogi se dopolnjujeta. Jaz dobavljam stvari za peko pic, Nino za kuhanje, skupne stvari pa se odločava in delava skupaj,« pove Valton.

V ponudbi imajo pice, pica rolice, pohanega piščanca, lignje, testenine in solate. Vsa ponudba je med gosti zelo priljubljena, pice pa so tiste, ki jih ne morejo prehvaliti. Izbirate lahko med okoli 30-imi različnimi picami z različnimi nadevi.

Odločilna je kakovost sestavin

Valton in Nino se zavedata, da delata dobro in da so pice dobre, saj tudi od strank dobivata vsakodnevne pohvale, pa vendar ju je presenetil velik odstotek s katerim sta prepričljivo zasedla mesto naj pice na Ptuju.

Po njunem je bilo za zmago odločilno to, da dajeta na prvo mesto kakovost. Pri nabavi sestavin vedno pazita na to, da izbereta najboljše, posebej sta pozorna pri mesu.

»Resda so se cene povišale, ampak pri kvaliteti zaradi tega ne bomo popustili. Sestavine bodo ostale najboljše, saj gledamo dolgoročno. Meso naročujem recimo samo pri Perutnini Ptuj,« pove Nino.  

Piko na i da tudi krušna peč

Druga stvar, ki je pomembna za dobro pico in naredi razliko, pa je krušna peč, za Ptujinfo razloži Valton.

»To je res tisto, kar naredi razliko.«

Na vprašanje o največjem izzivu v prvem letu delovanja Valton v hecu odgovori, da je bilo najtežje preživeti. Razloži, da ni bilo tako hudo in da jima je uspelo ter da sta s poslovanjem zadovoljna.

»Stranke so zadovoljne in cenijo najin trud in vem, da dokler bo kvaliteta, bodo prihajali, ne glede na lokacijo in ostale stvari.«

Nekaj začudenih vprašanj dobita, ker sta se odločila, da bo njuna pizzerija in špageterija takšne narave, da v notranjosti lokala ne bo možnosti sedenja, ampak bo samo možnost dostave in prevzema ter v toplih dneh še možnost sedenja na terasi.

Teraso si delijo z gostinskim lokalom, kjer se lahko naroči tudi pijača.

»Razumeva, da bi nekatere stranke želele tudi možnost sedenja noter, pa vendar se za to trenutno nisva odločila. Za prihodnost pa nikoli ne veš.«

Ancona nudi dostavo na Ptuju in v okolici do 6 kilometrov. Odprti so vse dni v tednu, razen v nedeljo.

Komentarji (3)

HYPOKRAT (ni preverjeno)

Slišal sem, da so ekonomsko na tleh. Sem pa s kulinariko sicer zelo zadovoljen...

Gobica (ni preverjeno)

Meni to po fotki ne izgleda najboljša pica.
Kdo je to izbiral?

barbibarbara (ni preverjeno)

Najbrž prijatelji,znanci,sorodstvo :)

In reply to by Gobica (ni preverjeno)

Starejše novice