Odvetniška pisarna, ki zastopa nekdanjo profesorico geografije in zgodovine na Drugi gimnaziji Maribor, v pismu svet zavoda poziva, naj razmisli o odpoklicu ravnatelja.

Po poročanju multimedijskega portala MMC RTV Slovenija so v odvetniški pisarni v pismu navedli vrsto domnevnih nepravilnosti: »Domnevno nezakonito prenehanje delovnega razmerja z delavko, zavajanje javnosti in poziv drugim zaposlenim, naj se ne vmešavajo v zadevo.«

Spomnimo: marca letos naj bi profesor Druge gimnazije Maribor na večdnevni ekskurziji na Švedskem spolno nadlegoval profesorico zgodovine in geografije Anjo Sovič. Po prihodu domov naj bi se na zaposleno verbalno spravila še profesorjeva žena. Profesorico naj bi nezakonito odpustili, ker je sodelavca prijavila zaradi spolnega trpinčenja.

Ravnatelj Druge gimnazije Maribor Ivan Lorenčič po poročanju MMC RTV Slovenija očitke zavrača in o odstopu zaradi dopisa odvetniške pisarne ne razmišlja. Dejal je, da naj o celotni zadevi razsodi sodišče. Podobno so povedali tudi v svetu šole.

V Sindikatu vzgoje in izobraževanja o zadevi uradno sicer niso obveščeni. So pa že dejali, da je, če je do vplivanja na zaposlene resnično prišlo, to popolnoma nedopustno.

Inšpektorat za šolstvo kršitev šolske zakonodaje na Drugi gimnaziji Maribor ni ugotovil. So pa domnevno spolno nadlegovanje prijavili policiji, zadevi glede mobinga in delovnega razmerja pa izročili delovni inšpekciji.

Starejše novice