Na glavnem nogometnem igrišču Mestnega stadiona Ptuj pričenjajo z menjavo travne ruše in s posodobitvijo namakalnega sistema.

Na glavnem nogometnem igrišču Mestnega stadiona Ptuj pričenjajo z menjavo kar 8146 kvadratnih metrov travne ruše. Ob tem bodo uredili novi drenažni sistem s ponikovalnimi jarki in posodobili namakalni sistem s 24 razpršilniki, so sporočili iz Mestne občine Ptuj.

Dela se bodo pričela jutri, 28. julija, trajala bodo predvidoma mesec dni. Po zaključku gradbenih del pa bo sledila setev trave. Investicija je v izvedbenem delu vredna 299.972,90 evrov, izvajale pa jo bodo Javne službe Ptuj.

Izvedba aktivnosti Nogometnega kluba Drava Ptuj bo v času izvajanja del nemoteno potekala na nadomestnih lokacijah.
 

Mestna občina Ptuj je letos maja po številnih zapletih predala v uporabo prenovljeno pomožno nogometno igrišče z umetno travo ob Mestnem stadionu Ptuj. Spomnimo: ptujsko igrišče z umetno travo je bilo zgrajeno leta 2006, življenjska doba tovrstnih igrišč pa je ocenjena na okoli 10 do 12 let.

Stara podlaga je bila tako že zelo obrabljena, na določenih delih pa celo povsem uničena.

Na Nogometni zvezi Slovenije so ptujsko nogometno igrišče z umetno travo celo ocenili kot eno od najslabših igrišč v državi.Investicija prenove igrišča je zagotovila dvobarvno umetno travo zadnje generacije z visoko odpornimi in vzdržljivimi vlakni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

modri kurent (nepreverjen)

Super,
upam, da bodo v prihodnosti postavili tudi reflektorje na stadionu!

Starejše novice