Vir leve fotografije: Osebni arhiv Ines Popošek, vir desne fotografije: spletna stran PGD Podvinci
Ines Popošek je postala prva ženska na vodilnem položaju med gasilci na Ptuju in v okolici. V Prostovoljnem gasilskem društvu Podvinci so jo izvolili za svojo predsednico.

Pred 24. leti se je s sovrstnicami pridružila ekipi pionirk in začela tekmovati na gasilskih tekmovanjih. Sedaj je postala predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Podvinci.

Ines Popošek je na ptujskem območju prva ženska, ki je med gasilci zasedla tako visok položaj.

Izvolitev je bila nepričakovana

A sama izvolitve v resnici ni pričakovala, pravi: »Iskreno povedano, nikoli nisem razmišljala o tem, da bi bila gasilska predsednica. Me je kar presenetilo, ko sem med kandidati zaslišala svoje ime in da so me člani društva nato izbrali.«

Kolegi Popoškove so s tem, ko so jo na občnem zboru izbrali za predsednico, izkazali zaupanje v to, da ima strokovne in vodstvene sposobnosti za vodenje društva, ki ga predstavlja.

Sama meni, da je kolege za izvolitev najbolj prepričalo njeno delo med gasilci: »Pravi gasilec oziroma gasilka je nesebičen, pošten in sodelovalen ter vedno pripravljen oziroma pripravljena pomagati drugim.«

Gasilk vedno več

Na naziv prve ženske predsednice Prostovoljnega gasilskega društva je ponosna.

»To mi pomeni res veliko in sem na ta uspeh res ponosna, saj so ženske pri vodenju gasilskih društev v manjšini. Je pa žensk v gasilstvu vedno več, saj imamo možnost izobraževanja in napredovanja v višje čine,« pravi. 

Čestitke je Ines Popošek izrekla tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

Z novo vizijo naprej

Popoškova pravi, da se v svoje novo poslanstvo spušča optimistično in s kar nekaj cilji.

»V prvi vrsti si želimo in prizadevamo pridobiti nove člane, predvsem mlajše gasilce, ki bi nato nadaljevali z delom med gasilci. Potem želimo svoje gasilce izobraziti na vseh nivojih in jih usposobiti na opremi v društvu,« pojasnjuje.

Sicer pa sama ohranja veselje do poslanstva, ki jo je pritegnilo, da je gasilka sploh postala: »Gasilci in gasilke so vedno pripravljeni pomagati drugim. Res pa je, da je delo prostovoljnega gasilca naporno in občasno tudi nevarno. Dela, ki jih opravljamo so zanimiva, raznolika in nepredvidljiva.« 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Slovenjevaščan (nepreverjen)

Preden kaj napišete je potrebno preveriti !
V OGZ Ptuj je v PGD Slovenja vas predsednica že drugi mandat Dragica Vegelj.

Starejše novice