Občina je na razpisu v najem ponudila dva lokala na dobrih ptujskih lokacijah - v Ljudskem vrtu in v samem mestnem jedru.

Mestna občina Ptuj je že pred časom zastavila načrte za park Ljudski vrt. Tam so že postavljeni montažni objekti, ki pa bodo namenjeni za gostinski lokal in stranišča. 

Občina je v parku postavila več nezahtevnih objektov, zdaj pa zanje potrebujejo še gostinca. 

Postavljena sta dva objekta z leseno teraso. S tem je občina želela obogatiti nabor dejavnosti na tem območju. Obenem pa so vzpostavili tudi dostop do javnih sanitarij, ki so bile v parku nujno potrebne. 

Občina je pripravila dva razpisa za morebitne najemnike, drugi pa je imel nekoliko ugodnejše pogoje. Obvezna minimalna višina ponujenega zneska mesečne najemnine je bila 950 evrov na mesec. 

Občini je tako uspelo. V Ljudskem vrtu bo lokal najemala samostojna podjetnica Mirjana Mumlek, sicer lastnica Krona bara na Potrčevi cesti. 

Podjetnica mora še podpisati pogodbo o najemu. 

Pa Ptujska kavarna? 

Novega najemnika pa išče tudi Ptujska kavarna na tržnici, sicer lokal Javnih služb Ptuj. 

Javne službe Ptuj so za Ptujinfo nedavno potrdile, da predvidevajo, da bodo prenehali z upravljanjem kavarne, saj so se soočali s težavami pri obvladovanju manjše poslovne enote z majhnim številom zaposlenih.

Težko so zagotavljali nadomeščanja, kader, so takrat pojasnili. 

»Zato menimo, da bo nekdo, ki mu je gostinstvo glavna dejavnost, te težave reševal lažje, s tem pa tudi izboljšal kvaliteto gostinske ponudbe na mestni tržnici,« so še razkrili za Ptujinfo. 

Izhodiščna ponudba najemnine je bila 620 evrov neto na mesec, gostinec pa bi moral posebej najemati še gostinsko opremo in drugo premično opremo lokala. 

Ptujska občina je za Ptujinfo razkrila, da ponudb na razpisano javno zbiranje niso prejeli. 

Razpis bodo v kratkem ponovili, so še dodali. 

Komentarji (1)

Meri (ni preverjeno)

O fajn, lepo bo posedeti v Ljudskem vrtu ob dobri kavici, capuccinu, soku ali ob dobri slaščici !!!

Starejše novice