Prostori grajske kavarne na Ptujskem gradu so že več let prazni. Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je na svoji spletni strani izdal že peti razpis za oddajo lokala.

Pred leti je bivši lastnik grajske kavarne sporazumno prekinil pogodbo s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož, ki v imenu lastnika ministrstva za kulturo upravlja grajski lokal.

Ptujčanke in Ptujčani si želijo, da lokal najde najemnika in znova zaživi, saj je čudovita točka mesta Ptuj.

Letos objavili že peti razpis

Pokrajinski muzej Ptuj Ormož v najem oddaja prostor, ki je delno opremljen in ima točilni pult, mize in stole. Prostor je velik približno 90 kvadratnih metrov in je v pritličju gradu. 

V razpisnih pogojih se kavarna oddaja v najem za dobo petih let z možnostjo podaljšanja, mora pa obratovati skladno z obratovalnim časom muzeja in je v zimskem času načeloma zaprta. 

Mesečna najemnina znaša 412 evrov, najemnik pa je dolžan plačevati tudi vse stroške, povezane s prostorom.

Po številnih razgovorih zanimanja ni ...

Z vprašanji glede morebitnih novostih smo obrnili na direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož Aleksandra Lorenčiča, ki je povedal, da kljub petemu razpisu ni prispela nobena prijava.

»Opravili smo številne neformalne razgovore in še si vedno prizadevamo, da vendarle grajska kavarna dobi najemnika,« je povedal Lorenčič.

Zakaj grajska kavarna ne dobi ponudnika?

Direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož smo povprašali tudi, kaj je po njegovem mnenju razlog za nezanimanje.

»Po mojem mnenju ni razlog v višini najemnine, saj je ta precej nizka glede na trg. 

V praksi gostinci pravijo, da imajo težave s kadri in na razgovore prihajajo tudi takšni, ki se primarno ne ukvarjajo z gostinsko dejavnostjo.«

Komentarji (2)

Xoxo (ni preverjeno)

Kakšen čudaški komentar!!! Itak je vse na koncu povezano z denarjem....

PACIENT GVIDO (ni preverjeno)

Morda pa bi najemodajalci radi za nič dela obogateli...?

Starejše novice