Slovenska podjetja se bodo predstavila na tehnološkem sejmu Newcast.

Javna agencija Spirit Slovenija na pobudo slovenskih podjetij letos prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Newcast.

Mednarodni tehnološki sejem Newcast

Sejem, ki bo od danes do petka v nemškem Düsseldorfu, se odvija vsaka štiri leta in velja za enega vodilnih mednarodnih sejmov s področja livarske tehnologije, so sporočili s Spirita.

Na düsseldorfskem sejmišču bodo hkrati potekali štirje sejmi, in sicer Gifa, Metec, Thermprocess in Newcast. Sejmi, ki se medsebojno povezujejo, vključujejo livarsko tehnologijo, lite izdelke, metalurgijo in termično procesno tehnologijo.

»Veljajo za vodilne na svetu na svojem področju ter ponujajo edinstveno priložnost za povezovanje z vrhunskimi strokovnjaki, odkrivanje najnovejših trendov in tehnologij ter raziskovanje novih poslovnih priložnosti,« so zapisali na Spiritu.

V ospredju sejma varstvo podnebja ter krožno gospodarstvo

Skladno z evropskim načrtom za varstvo podnebja do leta 2050 se tudi metalurška industrija ukvarja z aktualnimi vprašanji, ki bodo tudi v ospredju letošnjih sejmov.

To so trajnost, krožno gospodarstvo, razogljičenje v kovinski industriji, nove proizvodne tehnologije, inovativni procesi v obdelavi jekla in kovin ter umetna inteligenca in digitalizacija industrije.

Predstavilo se bo pet slovenskih podjetij, med njimi tudi dve štajerski

Agencija Spirit je lansko poletje objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupnem slovenskem prostoru na sejmu Newcast, ki obsega 70 kvadratnih metrov razstavne površine.

Svoje storitve bo obiskovalcem sejma predstavilo pet slovenskih podjetij, in sicer Exoterm - IT, Iskra ISD - Livarna, Livarna Titan, MLM in Talum.

Kot so dodali v agenciji, je predstavitev na sejmu Newcast ena od osmih skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na izbranih mednarodnih sejmih v tujini, ki jih pripravljajo letos.

»Agencija te predstavitve izvaja na podlagi zanimanja podjetij. Podjetja, ki se skupinskih sejemskih predstavitev udeležujejo, pravijo, da so te zanje učinkovitejše, saj so organizacijsko in stroškovno bolj ugodne, razstavni prostor pa je tudi bolj opazen, saj nastopajo pod okriljem države,« so izpostavili.

Trenutno Spirit Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2024 in prvem četrtletju leta 2025. Rok za zbiranje predlogov poteče 30. junija letos.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice