Foto: Andrej Čuš, Facebook
Mesta in vasi so ponovno preplavili plakati kandidatov, med katerimi se bomo odločali na lokalnih volitvah. A ti plakati so velikokrat tarča gneva volivcev.

Na Ptuju so plakatna mesta že opremljena s smejočimi obrazi kandidatov, ki letos kandidirajo na lokalnih volitvah.

Dva velika plakata sta postavljena tudi na Volkmerjevo cesto, kjer smo s smeri Maistrove ulice lahko gledali plakata Nuške Gajšek in - do nedavnega - Andreja Čuša. 

Čušev plakat strgan s panoja 

Čuš je v križišču naletel na neprijetno presenečenje. Ob nedotaknjenem plakatu kandidatke je zevalo prazno mesto tam, kjer bi se moral smejati njegov obraz. A plakat Andreja Čuša so vandali v celoti strgali in uničili

Pri tem Čuš poudarja, da verjame, da za tem dejanjem ne stoji noben kandidat ali kandidatka.

»Kar se poznamo že kot stari Ptujčani ter smo imeli vedno dobre in korektne odnose, kljub temu da se nismo vedno strinjali,« je jasen. 

Dodaja, da bo, kot je obljubil že ob napovedi kampanje, to vodil korektno, brez blatenja, brez deljenja negativnih sporočil. 

Ne zgolj neslana šala, doleti vas lahko kazen 

Pa ste vedeli, da lahko tisti, ki plakat uničuje prejme tudi kazen? Z globo od 150 do 400 evrov se za prekršek kaznuje posameznik, ki trga ali kakorkoli drugače uničuje plakate, lepi in namešča nove plakate v času volilnega molka.

V primeru, da plakate uničuje ali preleplja eden od organizatorjev volilne kampanje, pa je globa še višja znaša od 700 do 2500 evrov.

Po zakonu o volilni in referendumski kampanji je uničevanje plakatov organizatorjev volilne kampanje prepovedano.

Komentarji (1)

Zlatko Trebovšek (ni preverjeno)

Tukaj se pokaže kultura lrebivalcev kraja,vntem primeru Ptuja.

Starejše novice