»Kavalirji so res kavalirji. Enkrat me je eden presenetil s šopkom rož in mi še dodatno polepšal dan.«
Najbolj znana Prekmurka v Ljubljani zelo ceni brezplačni prevoz v prestolnici.

Najbolj znana Prekmurka v Ljubljani, vremenarka in novinarka Danica Lovenjak je ena tistih, ki je presrečna, da ima naše glavno mesto Kavalirje, ki že od leta 2009 skrbijo za brezplačni prevoz potnikov v območju za pešce v središču mesta. 

Očarljiva estradnica se tovrstnega prevoza poslužuje že od samega začetka. 

Danica Lovenjak je najbolj vesela Kavalirja, ko ima s seboj težke stvari in polne roke. »Ko sem imela pri sebi goro knjig, sem bila prevoza še dvakrat bolj vesela.«

»Kavalirji so dandanes že ogrožena vrsta, a še obstajajo, in to na štirih kolesih! (smeh) Ko pokličem Kavalirja, me vedno pride iskat in odpelje na želeno destinacijo, pri tem pa se nikoli ne pritožuje. Največkrat se z njim zapeljem pred kakšnim slovesnim dogodkom, saj je v večerni obleki in visokih petah to najbolj elegantna rešitev za dostop do centra dogajanja. Nemalokrat se je že zgodilo, da so mi pomagali tudi pri zapenjanju obleke.« (smeh.) 

Prava odrešitev pa so po nakupovanju, ko imaš polne roke vrečk in ti po kavalirsko pomagajo priti do doma. Ljubljana je lepša tudi zaradi njih,« je priznala Danica, ki vedno znova rada pohvali vse voznike ljubljanskih Kavalirjev, saj ji večkrat priskočijo na pomoč, znajo pa jo tudi nasmejati in tako polepšati dan.

Prekmurka v Ljubljani brezplačni električni prevoz uporablja vsak dan, najraje, ko se ji v večerni obleki mudi na dogodek. »Nemalokrat se je že zgodilo, da so mi pomagali tudi pri zapenjanju obleke. (smeh)«

Starejše novice